Kategorija

Balkan

Nekoliko mrtvih na sjeveru Kosova

Sukob kosovske policije i napadača na sjeveru Kosova okončan je danas sa sljedećim bilansom: tri srpska napadača su ubijena, jedan ranjen, desetero je uhapšeno, od kojih su četvorica zbog sumnje da su pružali podršku napadačima preko radio veze.

SAD isporučio Srbiji 66 lakih oklopnih vozila Humvee

Po pojedinim informacijama, Srbija planira od SAD kupiti ukupno 118 vozila Humvee koji će biti naoružani sredstvima iz domaćih vojnih fabrika.

Evropski parlament odobrio ukidanje viznog režima za Kosovo

U zemlje EU-a državljani Kosova bez vize će moći ulaziti od 1. januara sljedeće godine, kad će profunkcionirati elektronski sistem.

Advokat iz Beograda: Wagner vrbuje ljude po Srbiji i niko ga u tome ne sprečava

Advokat Čedomir Stojković najavio je podnošenje krivičnih prijava protiv grupe Wagner, te pojedinih diplomata i državnih službenika Srbije.

Postignut sporazum o prelasku granica na Zapadnom Balkanu s ličnim kartama

Lideri zemalja Zapadnog Balkana potpisali su u četvrtak u Berlinu tri regionalna sporazuma koji će omogućiti slobodno kretanje s ličnim kartama u regiji, priznavanje visokoškolskih kvalifikacija i profesionalnih kvalifikacija za doktore medicine, stomatologe i arhitekte.

Srbija se naoružava: Srbija naručila oružje za 1,3 milijarde dolara

Srbija je pošle godine ugovorila nabavke naoružanja i vojne opreme u vrijednosti od jedne milijarde i 318 miliona američkih dolara...

Muamer Zukorlić otrovan?

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić izjavio je da porodica Zukorlić otvoreno sumnja da je Muamer Zukorlić otrovan i da je to razlog njegove smrti prije nešto više do pet mjeseci.

Srbonacistički pir u Sandžaku i BiH

Srpski nacionalisti ulice Novog Pazara zavili su u dim i vjerski praznik slavili uz pjesmu Za krst časni i slobodu zlatnu, u još jednoj provokaciji Bošnjaka.

Demograf: Zbog kovida najveća smrtnost u Srbiji od Drugog svjetskog rata

Demograf Goran Penev izjavio je kako je u protekloj godini u Srbiji dostignut višedecenijski maksimum ukupnog broja umrlih i opće stope mortaliteta.

Premijer Kosova: Srbija prijeti trećim balkanskim ratom

Premijer Kosova je optužio Srbiju da prijeti da izazove treći balkanski rat te da se ponaša kao Njemačka između dva svjetska rata.

Zadnje objave