Kategorija

Svijet

SAD je ‘partner’ u izraelskim zločinima nad Palestincima

SAD je ‘partner’ u izraelskim zločinima nad Palestincima

Brazilski predsjednik uporedio Netanyahuov režim sa Hitlerovim

Ovo nije rat između dvije vojske, već rat visoko pripremljenih vojnika protiv žena i djece, rekao je Luiz Inacio Lula da Silva.

MEE: Dronovi ‘ubice’ indijske proizvodnje stižu Izraelcima za napad na Gazu

Isporuka ovih dronova dolazi u trenutku izraelskih zračnih udara na grad Rafah i priprema okupatorske vojske za veliki napad na gusto naseljeno urbano područje.

U napadu dronom u Jordanu ubijena tri američka vojnika, 25 ranjeno

Tri američka vojnika su ubijena, a 25 ih je ranjeno u napadu dronom u Jordanu, objavila je američka vojska.

Mediji: Ogromna pošiljka američkog oružja stiže u Izrael za nekoliko dana

Izraelska televizija objavila da ovo oružje dolazi u sklopu onoga što je opisala kao ogroman vojni dogovor između Izraela i Sjedinjenih Američkih Država.

Na ruševinama džamije premijer Indije otvorio hinduistički hram

Hinduisti su 1992. na tom mjestu uništili džamiju iz 16. stoljeća, što je izazvalo najgore religijske nemire od nezavisnosti zemlje, pri čemu je ubijeno više od 2.000 ljudi, uglavnom muslimana.

Penzionirani francuski pukovnik: Približava se ‘kraj Izraela’

Bivši oficir francuske vojske predvidio je skoru propast Izraela u kontekstu dešavanja u Gaza od kako je izbila operacija ‘Potop Al-Aksa’ 7. oktobra.

Zašto SAD toliko podržava Izrael? | AJB Start

SAD oduvijek podržava Izrael. Priznale su ga svega 11 minuta nakon osnivanja, a do danas su mu poslale više od 260 milijardi dolara vojne i ekonomske pomoći. Koji je zajednički interes dvije strane?

Facebook odobrava objavljivanje oglasa koji pozivaju na istrebljenje Palestinaca

Neki od oglasa na Facebooku direktno su pozivali na ubijanje palestinskih civila, dok su drugi pozivali na ‘holokaust nad Palestincima’ i eliminaciju ‘žena, djece i staraca u Gazi’.

Urednica “The New York Timesa” podnijela ostavku zbog ratnohuškačkih laži o Gazi

Urednica poezije lista "The New York Times", Anne Boyer u petak je dala otkaz zbog "ratnohuškačkih laži" dnevnog lista o izraelskim napadima na civile u opkoljenom Pojasu Gaze, javlja Anadolu.

Zadnje objave