Dnevni avaz otkrio imena još dvojice “braće iz IDIŠ-a” – “Zijada Ljagića i Murdžije iz Safa”

916

Da čitanje medijskih portala na našim prostorima može i te kako biti zabavno, pokazao je i bosanskohercegovački portal avaz.ba Fahrudina Radončića.

Naime, ovaj portal je u srijedu objavio tekst o Basitu Džavidu, američkom državljaninu iz Sjeverne Karoline, koji je uhapšen jer se htio pridružiti “teroristima u Siriji”.

Tekst sam po sebi ne bi bio toliko interesantan da se ne spominju i domaći “teroristi” koji ratuju u Siriji na strani Islamske države u Iraku i Šamu (IDIŠ) i šire svoju propagandu putem Facebooka.

U tom cilju Avaz ekskluzivno u podnaslovu teksta otkriva imena dvojie “braće iz IDIŠ-a” – Zijada i Murdžiju.

Avazov novinar sav ushićen od radosti što saopštava bitnu informaciju, obavještava javnost željnu istine, o imenima još “dvojice braće iz IDIŠ-a”, tj. džihadista koji se pojavljuju na propagandnim fotografijama na pro-IDIŠ-ovoj Facebook stranici.

Ta dva “terorista IDIŠ-a” su, prema Avazovom novinaru, niko drugi do Zijad Ljagić i Murdžija iz Safa. Nejasno je da li novinar, inače vrli poznavalac onoga o čemu piše, želi da nam kaže da su i Zijad i Murdžija obojica iz mjesta Saf, ili samo Murdžija. No, moguće je da je novinar odustao od preciziranja, s obzirom da mjesto Saf nije mogao naći na mapi BiH. A kako će, kada Saf nije mjesto, već naziv magazina.

Zapravo, radi se o postovima nekih od bošnjačkih mudžahida IDIŠ-a, koji su kritikovali pisanje Zijada Ljakića i uredništva magazina SAFF.

Međutim, Avazov novinar je iz pomenutih postova shvatio ono što je napisao, a da li mu je neko pomogao u tome, to ne znamo.

Da ironija bude veća “braća iz IDIŠ-a” – Zijad Ljakić i magazin SAFF su najžešći kritičari IDIŠ-a, koji po pitanju ove skupine zastupaju stavove saudijskih “učenjaka” koji pozivaju u istrebljenje pomenute skupine.

Ovo je samo jedan u nizu dokaza koliko su mas mediji povjerljivi i može li jedan zdrav razum uzimati informacije od istih.

Nadamo se da će nakon ovog smiješnog ispada, Avaz zabraniti novinarima da pišu u pijanom stanju i da će podići kriterijume o školskoj spremi zaposlenih te izbaciti sve novinare koji nemaju završeni 5. razred osnovne škole.

Tekst na Avazovom sajtu možete pronaći ovjde.

Ispod pogledajte screenshot dijela teksta.

Avaz o braci IDISa

(Put vjernika)

SHARE