Odgovor na: Vjernička teorija o fizičko-matematičkim zakonima do sedmog neba/Zemlje.

#45591
Anonimno
Neaktivan

Čovjek pretpostavlja, a samo Bog zna.

Zašto ovo djelo?

Nijet mi nije da dajem konačne odgovore, već da zainteresujem čitaoca na razmišljanje nebi li se on i autor u ovom momentu ili na neki budući momenat odvojio od dunjaluka i njegovih ljepota i da svoja razmišljanja usmjeri prema svijetu izvan. Jer mi smo bića koja su stvorena da griješe. A, razmišljanje je jedan od puteva da de greške ponavljaju ili otklanjaju.
Ako sam nešto i pogodio, pa, Allah swt sve vidi i samo On Sve zna, a drugi znaju samo što im On da da spoznaju.
Božija knjiga je sama Istina i njene mudrosti, dubinu i znanje zna samo Onaj ko ju je i stvorio. Jedna od njenih mudrosti je da svako iz nje izvlači prema svom nivou. Ona vjernika približava Allahu swt, a nevjernika udaljava…
U iščitavanju prevoda Allahove swt Knjige i kroz posmatranje svijeta oko sebe, čovjeku nadolaze razne misli i razmišljanja. Ovo djelo je srž piščevih, dosadašnjih i dugogodišnjih razmišljanja na temu Božijeg stvaranja. Ovdje se nešto pretpostavlja, a nešto zna. Na svakom čitaocu je da presudi koliko je dobra svaka pretpostavka.

Pisac je svjestan da je tumačenje prevoda Kur’ana vrlo nezahvalan posao, i to on i ne želi uraditi. Zato, kad se navodi prevod nekog Kur´anskog ajeta ili hadisa, autor to tumači prema svom iskustvu i to je samo išaret koji autor ima kad povezuje dunjalučku knjigu i Allahovu swt Knjigu. Ovo je, zato, jedna lična unija mnogih razmišljanja o dunjaluku i ahiretu.

Svaka izmjena originala ovog djela je na sopstvenu odgovornost.