Reply To: Egipatska vojska svrgnula Mursija

#17047

Anonimno

Bismillah

Koliko vas je uspostavilo serijat u sopstvenim kucama, medzu svojom najblizom familijom. Vjerovatno malo ako uopste iko (aludiram samo na ove koji se oglasuju na ovu temu).

Da li je iko ikada pokusao reci svojoj zeni da stavi niqab ili hijab ali na nacin na koji se to treba da cini, po serijatu. Ovo svakako govorim samo u slucaju da vam zena nije pod niqabom ili nosi hijab ali to ono “moderni” nacin nosnje.

Vjerovatno ako ste pokusali ukazati na greske da su vam se osobe suprotstavile.

Da li ste ikada lijepo rekli osobi koja praktikuje novotariju da je to zabranjeno, i kako su na vas reagovali!?

Moze se navesti dosta primjera kako je tesko izvrsiti promjenu, ali je zaista zalosno kada se ocekuje od osobe da preko noci ili pak za godinu dana uvede serijat u jednoj ogromnoj zemlji, bolje receno naj mnogoljudnijoj arapskoj zemlji.
Uzmimo Bosnu kao primjer. mnogi neizvrsavaju farzove, a mi dodzemo i preko noci im serijat uspostavimo. kakvu reakciju ocekujete?

Poenta svega jeste da promjena nedolazi tek tako lako, i veoma je zalosno da ne pricamo o dobrim kvalitetima o Mursiju kao to da je hafiz Kur'ana, da je osoba koja klanja pet puta na dan, u svome govoru citira ajete iz Kur'ana, da se druzi sa siromasnima, da u masjidu klanja itd. Ovo navodim jer takve su informacije do mene stigle o Mursiju. Od ovoliko “vladara” sirom svjeta koliko je od njih hafiz Kur'ana koliko ih izvrsava farzove itd itd itd?

Jeste istina je da nije uspostavio serijat, ali ipak su bile polako neke stvari koje su haram zabranjene.

Braco i sestre Kur'an je objavljen postepeno, a da je objavljen u cijelosti bilo bi nam tesko. Potom promjene su se desavale polako i postepeno, samo mi pozurujemo i trazimo od pojedinaca previse, dok sami sjedimo za kompjuterima tipkamo umjesto da nekakvu akciju pokrenemo. Zalosno je da pricamo o zelji za serijatom, a koliko nas je pozvalo komsiju da klanja, ako to ne cini itd itd itd.

Braco sestre ne oslanjajte se na pojedince, vec sa cistim nijetom, oslanjajuci se na ALlaha preupitajte se sta vi mozete uciniti da doprinesete sirenju ove vjere. Zasadite sjme a plod ce inshAllah kada tada doci. A Allah zna najbolje

Novo na naslovnoj