Reply To: Egipatska vojska svrgnula Mursija

#17040

Anonimno

Šerijat post=12339 wrote: Es Selamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu,nema opravdanja za Mursija sto nije uspostavio Allahov zakon i tu se slazem!!!,medjutim,ako su svi koji se pripisuju selefijskom menhedzu (po vama iz Maoce i Beca) murdzije ko onda pod ovim nebeskim svodom ostaje ispravan?

Tako je i mi se slažemo da nema opravdanja za Mursija što nije uspostavio Šerijat.

Mi i sebe pripisujemo selefijskom menhedžu pa bi u tom slučaju i sebe morali smatrati murdžijama jer kako kažeš da su “po nama svi koji se pripisuju selefijskom menhedžu murdžije” a to ne bi imalo smisla niti je to istina.

Ja znam odakle dolaze takve ideje i ja znam da to vjerovatno nije tvoja razrađena misao utemeljena na istinitim faktima.
Nego je to mahalaški trač koji ne dolikuje jednom muslimanu.

Muslimani,mudžahidi preko 2 godine uspostavljaju Šerijat u Siriji na ispravan način a vama još nije jasno “ko je ispravan” a čitate siru Allahovog Poslanika koja je ispunjena džihadom. A prije toga su mudžahidi uspješno pokazali kako se uspostavlja Šerijat na teritoriji cijelog Afganistana, dijelova Somalije, Iraka itd itd.

Na kraju, ko su oni iz Maoče i Beča a kojih nema nigdje drugo?Evo ja nisam ni iz Maoče ni Beča a imam braće po vjeri i u Maoči i Beču.Ali to je ona podvala koju vama dugo podvaljuju kako ‘nas’ ima samo šačica u Beču i Maoči.Allah da vas uputi.

Novo na naslovnoj