Reply To: Mali

#14885

Anonimno

Esselamu Alejkum braco,

Molim Allaha da zastiti sve muslimane od nasilja koji ih je zahvatio, da postedi sve nevine zivote, i da uputi mudzahide da ratuju po Njegovim propisima da bi se uspostavio Njegov zakon na zemlji.

Pitao bih saucesnike na temi da pokazu vece postovanje jedan prema drugom, da diskusija ne postane diskusija o njima nego ostane diskusija o muslimanima Malija. Svemocni kaze: O vjernici, neka se muškarci jedni drugima ne rugaju, možda su oni bolji od njih, a ni žene drugim ženama, možda su one bolje od njih. I ne kudite jedni druge i ne zovite jedni druge ružnim nadimcima! O, kako je ružno da se vjernici spominju podrugljivim nadimcima! A oni koji se ne pokaju – sami sebi čine nepravdu. (Al-Hujurat, 11)

Sto se tice same teme, ni ja nisam za prosirenje situacije u Maliju (citaj nasilje, borbe, kafirski vojnici u muslimanskoj zemlji) na druge zemlje. Takodjer se protivim koje kakvim napadima – pa cak samo i prijetnjama – u Francuskoj jer bi nanudili muslimanima tamo. Takve prijetnje mogu samo povecati sumnju vlasti prema muslimanima koji tamo zive, a svi znamo da u tandemu sa takvom sumnjom obicno dodju i radnje koje znaju zivote ograniciti obicnim muslimanima koji jednostvano pokusavaju da normalno zive svoje zivote, da idu na svoje poslove, da idu na namaz u svoje dzamije, itd. To ne znaci da treba da sjedimo skrstenih ruku i da ne treba da trazimo uspostavu serijata. Kao sto je brat Pupavac rekao ranije, negdje se to radi rukom a negdje jezikom (halalite sto nije tacan citat).

A Allah najbolje zna, i molim Ga da nas sve uputi da ispostujemo Njegovu rijec i djelo Njegovog Poslanika Muhameda, s.a.v.s.

Novo na naslovnoj