Reply To: Odg: Interesantna fetva sejha Usejmina rahimehullah?!

Nova naslovna forums ISLAM Džihad Interesantna fetva sejha Usejmina rahimehullah?! Reply To: Odg: Interesantna fetva sejha Usejmina rahimehullah?!

#12205

Anonimno

Esselamu Alejkum,

Hvala bratu Allahovom Robu na pojasnjenju fetve i isticanju da se radi o odmazdi za ubijanje zene, djece, i staraca muslimana. Mnogo nepravdi se desava muslimanima, a i mi – bosanski muslimani – smo okusili jako gorke nepravde. Ali cak i onda kada je moja porodica prolazila kroz najgora iskusenja moj babo je uvijek govorio kako se ne treba traziti “revanz” osim samo protiv onih koji su nam te nepravde cinili (t.j. cetnika). On i nije bio neki veliki vjernik, ali u zadnjih par godina odkako sam poceo uciti Kur'an i ici na predavanja sam naisao na par ajeta koji potvrdjuju sto je on govorio, a koji po mom tumacenju idu nasuprot fetvi. Naprimjer:

Milostivi Allah kaze: “Onaj ko ide Pravim putem, od toga ce samo on koristi imati, a onaj ko luta – na svoju stetu luta, i nijedan grjesnik nece tudje grijehe nositi. A Mi nijedan narod nismo kaznili dok poslanika nismo poslali!” (17:15)

i Milostivi Allah kaze: “I nijedan grjesnik nece grijehove drugog nositi; ako grijehovima pretovareni pozove da mu se ponesu, niko mu ih nece ponijeti, pa ni rodjak. A ti ces opomenuti samo one koji se Gospodara svoga boje, iako ih niko ne vidi, i koji obavljaju molitvu – onaj ko se ocisti, ocistio se za svoje dobro – a Allahu se sve vraća.” (35:18)

Kakva su vasa tumacenja ovih ajeta kada je u pitanju ova fetva?

Molim Allaha da nam pokaze pravi put na dunjaluku pa da svi budemo nagradjeni dzennetom.

Novo na naslovnoj