Reply To: Odg: LAŽOV I SMUTLJIVAC SAMI DŽEKO (Bosnjo-islamofob u sluzbi kafira)

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno LAŽOV I SMUTLJIVAC SAMI DŽEKO (Bosnjo-islamofob u sluzbi kafira) Reply To: Odg: LAŽOV I SMUTLJIVAC SAMI DŽEKO (Bosnjo-islamofob u sluzbi kafira)

#7430

Anonimno

Kada čovjek uzme da čita ovdje neke komentare na forumu toliko neki pominju i pozivaju se na daije da se stiče utisak da oni prije nego postave svaki komentar traže fetvu od istih, sve bi to bilo uredu da je tako, medjutim, ovdje se sad provlaci nepisano pravilo
“Ili si naš ili si njihov” tako ako si pomenuo da volis Bilibanija, ni slučajno ne smiješ reći da voliš i slušaš Kuduzovića itd…

Onaj ko ovdje pokušava da provuče ideju da se ne uzima znanje od Kuduzovića i drugih je pogriješio, ako samo uzme da procita par fetvi od njega ili pak njegovu neku knjigu (preporucujem knjigu “Fetve”) videce da je to covjek od znanja!

Zašto ne odbacite znanje ibn Baza (covjek dozvolio amerikancima da udju u tkz. Saudijsku Arabiju) šta ćemo sad, zbog jedne (ili više grešaka) treba odbaciti svo znanje od njega, Allah mu se smilovo.
Zašto ne odbacite znanje Ibn Usejmina, Allah mu se smilovo, znate li šta je on rekao za glasanje, nije rekao da je zabranjeno, nije rekao da je pokudjeno, nije rekao da je pohvaljeno, nije rekao da je opce dozvoljeno, vec je rekao da je glasanje VADZIB! Vidite koja razlika postoji, od onih koji kaza da je Kufr i Širk do onih koji kažu da je Vadzib…

Neko pomenu akidu, evo nešto o tome, zašto ne odbacite znanje Ibn Hadzera el Askalanija, zašto ne odbacite znanje Imama Nevevija, oni nisu bili tvoje akide u potpunosti, bili su ešarije, jel neko spreman da odbaci Fethul Bari ili komentar Muslima?

Rekao je imam Malik, rahmetullahi ‘alejh: ‘Od svakog se uzima i odbacuje, osim od stanovnika ovog kabura’ – pokazujući u pravcu kabura Vjerovjesnika, sallallahu ‘alejhi ve sellem.

samo da napomenem ono nevažno, cisto da se zna, što se tiče tekfira današnjih vladara,učešće u policiji, stav o mudzahidima današnjice tu sam na stavu ove stranice! Dok po pitanju glasanja imam podijeljeno mišljenje ali ono što je sigurno inshaAllah da neću nikad glasati a to je najsigurnije!

Novo na naslovnoj