Reply To: Odg: Liberalni islam…

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno Liberalni islam… Reply To: Odg: Liberalni islam…

#12227

Anonimno

pupavac2011 napisao/la:

Austrijski muslimani traže izgradnju crkve u Saudijskoj Arabiji

Istaknuto muslimansko udruženje u Austriji “Inicijativa liberalnih muslimana Austrije” u srijedu je pozvalo Saudijsku Arabiju da dozvoli izgradnju crkve, kazavši da Rijad podržava izgradnju džamija u kršćanskim zemljama.
“Ovim liberalni muslimani zahtijevaju izgradnju crkve u Saudijskoj Arabiji”, navodi udruženje u pismu saudijskom ambasadoru Muhamedu el-Salumu, tražeći od njega da preda ovaj zahtjev “odgovarajućim nadležnim tijelima” u Rijadu.

Veliki broj diplomata, poslovnih ljudi i radnika u Saudijskoj Arabiji su kršćani i nemaju mogućnost da prakticiraju svoju vjeru, navodi se u pismu, prenio je AFP.

“Saudijska Arabija podržava izgradnju mnogih džamija i prostora za molitvu u kršćanskim zemljama Evrope, kako finansijski tako i organizacijski”, rekao je Amer Albajati, predsjednik Inicijative liberalnih muslimana u Austriji.

Udruženje je proljetos najavilo zahtjev za gradnju crkve u Saudijskoj Arabiji, nakon što je veliki muftija u toj zemlji pozvao na rušenje svih kršćanskih crkava na Arapskom poluotoku. Udruženje je osudio taj poziv i naglasilo da islam ne zabranjuje gradnju crkava.

Klix.ba

Neke od karakteristika tzv. liberalnih muslimana:

– izbjegavanja upotrebe termina kafir (nevjernika) za jevreje i kršćane jer po njihovom uvjerenju i jedni i drugi su na neki način vjernici samo eto drugačijeg tipa.

– smatranje da jevreji i kršćani nisi od stanovnika Vatre nego je to stvar koja se prepušta volji Uzvišenog Allaha! Po toj logici valjda ima neki budžak u Džennetu koji će biti nastanjen kitabijama jer su oni sljedbenici nebeskih vjera.

– extremizam je tvrditi da je samo islam ispravna vjera kod Allah azze ve džell i da su samo muslimani u pravu ( čuo svojim ušima )

– vjeru treba prilagoditi postojećem sistemu vrijednosti i praktikovati onoliko koliko ti dozvoljava tagut koji se trenutno nalazi na vlasti.

– šerijatski zakoni su stvar prošlog vremena i nema potrebe da se implementiraju u današnje vrijeme kada imamo puno “pravednije” i “humanije” zakona ( ovo zastupaju između ostalih i neki službenici u sklopu IZ-a )

– demonkratija je poželjna i pohvalna stvar, koja daje ljudima njihova prava a oni koji se bori protiv iste etiketira se kao neznalica, extremista, kratkovidni i zaostali. . . . i još more nebuloza, da Allah sačuva.

Nema nikakve sumnje da je onaj koji zastupa ovakve stavove, kafir u Uzvišenog Allah pa makar klanjao, postio i tvrdio da je musliman.

Novo na naslovnoj