Reply To: Odg: Obavljanje namaza za imamom koji glasa na izborima

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Obavljanje namaza za imamom koji glasa na izborima Reply To: Odg: Obavljanje namaza za imamom koji glasa na izborima

#12307

Anonimno

lipanjac post=7110 wrote: @Salahudine,nazivas me lazovom,stoko nevaspitana,pokazao si koliko si zaostao i nekulturan,nisi dostojan da reagujem vise na tvoje bezobrastine,gori si i od stoke.Pogresno sam te cijenio ,hvala Allahu pa si sam pokazao koji si magarac,gori si od onih sto ih nazivaju haridzijama,da odes kod njih bio bi tamo jako cijenjen,jer si izgleda jedan od njih,pseto podivljalo si i nista bolji nisi…Allah te uputio…

Ipak nekome reci stoko nije ni od ahlaka ni od adaba. Pa cak ni kod dzahila (ni kajafira) koji imaju visoki stepen obrazovanja neces cuti ovaku izjavu pa kako da izmakne ovakva rijec kod muwehida koji bi trebao da se ponasa u skladu rijeci – da ima ahlak i adab- i da sabura kada ga neko vrijedja. Toliko o tvojoj (ne)kulturi. I jos muslimanu reci da je magarac.

Cudim se ljudima koji nisu svjesni da ce polagati racun kod Allaha, subhanehu we te'ala, za sve pa cak i za govor koji izgovore.

Allahov Poslanik, sallAllahu `alejhi we sellem, rekao je: “A zar ce ljudi biti baceni u Dzehennem zbog necega drugog osim zbog grijesna govora?!”

Hasan El-Basri je rekao: “Brate, pazi sta ces govoriti! Zar nije receno da je najbolje jezik stalno drzati svezan. U pametna covjeka jezik je iza srca, pa kada hoce nesto reci, on najprije dobro razmisli. Ako ce to korisno biti, onda kaze; u protivnom, suti. A u neznalice je srce iza jezika. On govori kad god mu se prohtije uopce ne razmisljajuci.

Novo na naslovnoj