Reply To: Odg: Obavljanje namaza za imamom koji glasa na izborima

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Obavljanje namaza za imamom koji glasa na izborima Reply To: Odg: Obavljanje namaza za imamom koji glasa na izborima

#12310

Anonimno

صلاح الدين post=7124 wrote:

@Salahudine,nazivas me lazovom,stoko nevaspitana,pokazao si koliko si zaostao i nekulturan,nisi dostojan da reagujem vise na tvoje bezobrastine,gori si i od stoke.Pogresno sam te cijenio ,hvala Allahu pa si sam pokazao koji si magarac,gori si od onih sto ih nazivaju haridzijama,da odes kod njih bio bi tamo jako cijenjen,jer si izgleda jedan od njih,pseto podivljalo si i nista bolji nisi…Allah te uputio…

ooooo moderatori zar ovo nije vredzanje clanova?????

ovome treba ban zbog ovog posta, ostale necitam da nedangubim vreme!

ja cu ti umanjit reputaciju zbog teskog dzahilijeta kojeg imas pri sebi!

Imam respekta prema tvojim postovima, ali zamolio bi te da ne Zurish.

Jedan dan Resulullah s.a.w.s. prosao pokraj skupina Zene i rekao je: O skupino zena trazite Oprosta od Allaha viste Noksaan u Pameti i u Ibadetu,rekli su zasto o Allahov Poslanice,rekao je-kada treba 2svjedoka od mushkaraca ako nema jednog mesto njega uzimaju se dve zene i mnogo dana prolazu u mjesecu vi ne klanjate i ne postite.

Allah je uzdigao Muskaraca za jedan stepen vishe od zena, i nikada nije poslao Resula ili Nebija a da ona bude Zena niti smije da bude Halifa niti Imaam a ako bude vodila nekog Naroda ili Vojsku Allahovo Prokletsvo je sa njima…

Pazi na tvoj Jezik-HALAALI.

Subhanallah. Rasprava stobom sve vise lici kao na raspravu sa zidom. Kao prvo nije te stid da branis post od lipanjca tj. zajke ulicara. Kao drugo obraces se sestri koja je sa pravom odgovorila. Bez da joj argumentovano kontriras, ti si izabrao laksi, kukavicki nacin gdje ces da joj umanjis vrijednost govora samo zato sto je ona “zensko”.
Stvarno sramota.

Zar ženama nije dovoljno ponosa to što pripadaju vjeri u kojoj se nagovještava dobro onoj porodici u kojoj se rodi žensko dijete, i to što je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, nosio svoju unuku Umamu u mesdžid kako bi se pohvalio njome, držao je u namazu i spuštao pored sebe kada je obavljao sedždu?

Kritizirajući shvatanje po kojem je sramota muškarcu da se savjetuje sa ženom, šejh Selman el-Avde kaže: Ima ljudi koji savjetovanje sa ženom, kćerkom, sestrom smatraju sramotom i nečim što ne priliči muškarcima, zaboravljajući da se Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, savjetovao sa svojim ženama, majkama pravovjernih. Konkretno, savjetovao se sa Ummu Selemom i Hatidžom, radijallahu anhuma.

Hrabrost i stoičko držanje faraonove žene, koja se suprotstavila svome mužu u njegovom vlastitom dvoru, motiv je više, da, kako kaže šejh, istaknemo kako su neke žene ostvarile veći stepen u vjeri od mnogih muškaraca. Nije svaki muškarac na individualnom planu bolji od svake žene, bilo je žena koje su svojim kvalitetom pretekle mnoge muškarce. Ko se to od muškaraca može porediti sa Asijom, faronovom ženom, Merjemom, alejhis-selam, Hatidžom i Aišom, majkama pravovjernih, radijallahu anhuma, Fatimom i drugim čestitim ženama? I u današnjem vremenu postoje žene koje su vrednije od hiljade muškaraca

Vidise da si zedan da raspravljas ali ja cu da se povucem samo hocu opet da se izjasnim moj govor je bio u Osnovi Zena u Islamu a ne u nekim specialnim dogadzajima u istoriju Islama Zene kao sto si postavio neke…

Zena je osjecajnija i tjelesno slabija nego muskarac. Ona dozivljava zivot vise emocionalno i razumije mnoge stvari koje muskarac nikad nije u stanju razumjeti. Ovo muskarac mora da zna i da postuje. Ona je tjelesno slabija pa je na muzu duznost da se brine za izdrzavanje porodice. O tome Allah kaze u svojoj knjizi: “Muskarci vode brigu o zenama zato sto je Allah dao prednost jednima nad drugima…” (K.4:34)

U islamu uloga zene i muskarca su podijeljene: zena je majka i ona je upravitelj domacinstvom dok muz stice sredstva za zivot. Zena, psihom i tjelesnom gradjom je pripremljena da bude majka, tj. ona ciji je zadatak odgoj covjecanstva. Zbog ove vazne uloge, koja iziskuje svo njeno vrijeme, ona je oslobodjena rada i zanimanja van kuce.

U Kur’anu jos stoji: “One (zene) imaju isto toliko prava (kao i muzevi), samo muzevi imaju prednost pred njima za jedan stepen.” (K.2:228) Islam daje sva prava zeni kao i muskarcu, npr. pravo na rad, obrazovanje, duhovno uzdizanje, intelektualni razvoj, ibadet…, ali duznosti supruge i majke su na prvom mjestu.

Ova prednost muskarca za jedan stepen predstavlja cinjenicu da je on fizicki snazniji i da je manje podlozan emocijama od zene. Zato kod najvaznijih pitanja i odluka u zivotu porodice islam daje muzu zadnju rijec. Dokazana je cinjenica da zena vise slusa osjecanja dok se muskarac vise oslanja na razum. Muskarac je vladar, sudija i ratnik, tj. njemu uglavnom pripadaju sve djelatnosti gdje nije dozvoljeno pasti pod uticaj emocija.

Dokaze za ovo nalazimo u casnome Kur’anu na mjestu gdje se govori o pozivanju svjedoka, prilici kada nije dozvoljeno slusati osjecanja.
“I navedite dva svjedoka, dva muskarca vasa, a ako nema dvojice muskaraca, onda jednog muskarca i dvije zene koje prihvatate kao svjedoke; ako jedna od njih dvije pogrijesi, neka je druga podsjeti . (K. 2:282)

Jos jedan dokaz da je Allah odredio covjeku da brine i uzdrzava porodicu je cinjenica da je pomognut dvostrukim dijelom od onoga sto pripada zeni u nasljedstvu: “Allah vam naredjuje da od djece vase – muskom pripadne toliko koliko dvjema zenskim.” (K.2:11)

Salahuddiine nisam imao loshu nameru za Sestru unapred sam trazio HALAL od nje.
A tebi hvala i na tvoje JUNASHTVO koji si promenio moje ime i nazvao si me ZIDOM a u Sudnji dan vidjet ce se ko je Kukavica a ko Junak i sve ce se mjeriti prema nasem IHLASU. i prestani da kopiras nedzada b. sa takvim ponasanjem on je izgubio dosta od Skupine svoje, Okani se Oholosti i Haseda.

Novo na naslovnoj