Reply To: Odg: Pakistanski ministar nudi 100.000 dolara za glavu autora "Nevinosti muslimana"

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Pakistanski ministar nudi 100.000 dolara za glavu autora "Nevinosti muslimana" Reply To: Odg: Pakistanski ministar nudi 100.000 dolara za glavu autora "Nevinosti muslimana"

#12169

Anonimno

Dzenana post=6986 wrote: Es Selam alejkum,
znam unaprijed da se moj post mnogima na ovom forumu neće svidjeti, ali to je moje lično razmišljanje, moj lični stav koji nije napisan da bi se svidio širokoj publici.

We alejkumus selam we rahmetullahi,

To što se tvoj post neće svidjeti većini ovdje, to nije dokaz da ti nisi u pravu, kao i to da ako većina ovdje podrži tvoj govor – opet to ne znači da si ti u pravu!

Dzenana post=6986 wrote: Izjava ovog pakistanskog ministra je neprimjerena iz razloga što ono odražava stav pojedinca, a u njegovoj poziciji trebao bi da razmišlja malo više kako će njegove izjave i lični stavovi da se odraze na narod koji predstavlja.

Kako će da se odraze njegovi stavovi na narod koji on predstavlja?

Dzenana post=6986 wrote: Pozivajući na linč, on sam doljeva ulje na iovako vatrenu situaciju u svijetu.

Na linč one budale nije pozvao prvi ovaj ministar, na njegov linč je pozvao Muhammed ibn Abdullah sallallahu alejhi we sellem!
(da ne ponavljamo dokaze, vrati se na temu u kojoj su navođeni hadisi da se onaj ko vrijeđa Poslanika ubija)

Dzenana post=6986 wrote: Umjesto da smiruje, i poziva na razum a ne nasilje on čini suprotno, dajući pravo svakom insanu da bude kadija.

Znači pozivanje na ubijanje one budale je nerazumno?

Dzenana post=6986 wrote: I ako se ubije autor filma, šta će to značiti za narod Pakistana, kakvo dobro će mu donijeti, a koliko će mu štete nanjeti?

Kakvu štetu bi ubistvo donijelo narodu Pakistana?

Novo na naslovnoj