Reply To: Odg: Pakistanski ministar nudi 100.000 dolara za glavu autora "Nevinosti muslimana"

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Pakistanski ministar nudi 100.000 dolara za glavu autora "Nevinosti muslimana" Reply To: Odg: Pakistanski ministar nudi 100.000 dolara za glavu autora "Nevinosti muslimana"

#12238

Anonimno

Emir1 post=7055 wrote: Mislim da nema razloga da napadate sestru koja je iznijela samo svoje mišljenje o tome, a na ovom forumu koliko je meni poznato i žene imaju pravo na svoje mišljenje. To što je njihovo mišljenje u nekim situacijama različito od mišljenja muškaraca govori o samoj prirodi žene kao Allahovog stvorenja. Ne možemo reći da one ne vole Poslanika, s.a.w.s., i svoju vjeru ali trebamo uvažiti način njihovog izražavanja.
Pojedina braća su kontradiktorna u slučajevima kada se žensko mišljenje suprotstavlja njihovom pa su skloni reći da “mi muslimani ne uvažavamo njihovo mišljenje”, da ženama nije mjesto u džihadu… A koliko se sjećam bilo je rasprava u kojima se većina braće složila da je ženi ipak mjesto u džihadu. Smatra li brat @Šebab da žena koja je izvela šehidsku akciju u Afganistanu prije nekoliko dana zbog vrijeđanja časti Poslanika, s.a.w.s., nije bila dostojna toga i da je trebala ostati kući da se brine o porodici?
Sestro Dzenana, mi (vjerujem većina) uvažavamo tvoje mišljenje i mišljenje drugih sestara, ali nemoj/te se naći uvređeni kada vam ukažemo na neke loše karakteristike vaših stavova i kada vam kao braća po vjeri pokušamo neke stvari objasniti kako ne biste bili u zabludi. Ja vjerujem da ti nisi ništa loše mislila, ali onaj tko je se usudio vrijeđati čast Poslanika, s.a.w.s., i ponos svih muslimana zaslužuje prezir i kaznu.

Poslanik kada je naredio pogubljenje robinja kojima je NAREDJENO da vrijedjaju njega i njegovu cast nije gledao ni na situaciju da su one robinje bile bez prilike na izbor, niti je gledao na prirodu zene. A nema bica koje je bolje razumijevao i vise pazio na prirodu zene. Ali to haman mnogi kavaljiri nikako da spoznaju!

Novo na naslovnoj