Reply To: Odg: Pakistanski ministar nudi 100.000 dolara za glavu autora "Nevinosti muslimana"

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Pakistanski ministar nudi 100.000 dolara za glavu autora "Nevinosti muslimana" Reply To: Odg: Pakistanski ministar nudi 100.000 dolara za glavu autora "Nevinosti muslimana"

#12245

Abdullah Hodžić
Participant

Emir1 post=7055 wrote: Mislim da nema razloga da napadate sestru koja je iznijela samo svoje mišljenje o tome, a na ovom forumu koliko je meni poznato i žene imaju pravo na svoje mišljenje. To što je njihovo mišljenje u nekim situacijama različito od mišljenja muškaraca govori o samoj prirodi žene kao Allahovog stvorenja. Ne možemo reći da one ne vole Poslanika, s.a.w.s., i svoju vjeru ali trebamo uvažiti način njihovog izražavanja.
Pojedina braća su kontradiktorna u slučajevima kada se žensko mišljenje suprotstavlja njihovom pa su skloni reći da “mi muslimani ne uvažavamo njihovo mišljenje”, da ženama nije mjesto u džihadu… A koliko se sjećam bilo je rasprava u kojima se većina braće složila da je ženi ipak mjesto u džihadu. Smatra li brat @Šebab da žena koja je izvela šehidsku akciju u Afganistanu prije nekoliko dana zbog vrijeđanja časti Poslanika, s.a.w.s., nije bila dostojna toga i da je trebala ostati kući da se brine o porodici?
Sestro Dzenana, mi (vjerujem većina) uvažavamo tvoje mišljenje i mišljenje drugih sestara, ali nemoj/te se naći uvređeni kada vam ukažemo na neke loše karakteristike vaših stavova i kada vam kao braća po vjeri pokušamo neke stvari objasniti kako ne biste bili u zabludi. Ja vjerujem da ti nisi ništa loše mislila, ali onaj tko je se usudio vrijeđati čast Poslanika, s.a.w.s., i ponos svih muslimana zaslužuje prezir i kaznu.

Emire ja sam napisao da zenama nije naredjen dzihad, sto ne znaci da im je zabranjen, vec im samo nije naredjen, a ona muslimanka koja ode u ime Allaha da zrtvuje sebe za Allahovo zadovoljstvo je inshaAllah sehid, i bolja i vrednija je od svih koji to nisu u stanju da urade, pa makar ti imali visoko misljenje o sebi.

Moj komentar se vecinom odnosio na Dzenanu, ali to isto ne znaci da nema sestara cije stavove uveliko cijenim i podrzavam na ovom forumu, samo sam hteo na neki nacin da joj ukazem da nas postedi njenih zakljucaka jer joj nisu u skladu sa serijatom.

Prenosi Abdullah ibn Hišam: “Bili smo kod Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, kada je uzeo za ruku Omera bin Hattaba. Omer mu reče: “Allahov Poslaniče, draži si mi od svega, sem od mene samoga.” Pa je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Ne, tako mi Onoga u čijoj je ruci moj život, sve dok ti ne budem draži od samog sebe!” Pa mu je Omer rekao: “Sada si mi tako mi Allaha draži od mene samoga sebi!” Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, reče: “Sada, Omere!” (Buharija)

Sada na osnovu ovog hadisa pitam vas: ako je uslov da bi bili muslimani da volimo Allahovog Poslanika sallallahua lejhi we sellem vise od sebe, imamo li to prava da pametujemo kako treba biti mudar, i ne nasedati na provokacije.
MUNAFICI moram da vas razocaram u ovim stvarima vam nije ostavljeno mudrovanje, jer je uslov imana voljeti vise Poslanika od sebe samog, pa onda ako je tako, ne sme covjek zaliti svoj zivot dati za odbranu casti onog koga mora voljeti vise od samog sebe.

Novo na naslovnoj