Reply To: Odg: Pakistanski ministar nudi 100.000 dolara za glavu autora "Nevinosti muslimana"

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Pakistanski ministar nudi 100.000 dolara za glavu autora "Nevinosti muslimana" Reply To: Odg: Pakistanski ministar nudi 100.000 dolara za glavu autora "Nevinosti muslimana"

#12180

Anonimno

Dzenana post=6986 wrote: Es Selam alejkum,
znam unaprijed da se moj post mnogima na ovom forumu neće svidjeti, ali to je moje lično razmišljanje, moj lični stav koji nije napisan da bi se svidio širokoj publici. Izjava ovog pakistanskog ministra je neprimjerena iz razloga što ono odražava stav pojedinca, a u njegovoj poziciji trebao bi da razmišlja malo više kako će njegove izjave i lični stavovi da se odraze na narod koji predstavlja. Pozivajući na linč, on sam doljeva ulje na iovako vatrenu situaciju u svijetu. Umjesto da smiruje, i poziva na razum a ne nasilje on čini suprotno, dajući pravo svakom insanu da bude kadija. I ako se ubije autor filma, šta će to značiti za narod Pakistana, kakvo dobro će mu donijeti, a koliko će mu štete nanjeti?

Kao prvo jedan musliman/ka svoje stavove izgradjuju u skladu sa serijatom, sto upucuje da je tvoj stav u vezi ovoga totalno neispravan, pa makar se svidio vecini.

Izjava ovog pakistanskog ministra je neprimjerena iz razloga što ono odražava stav pojedinca

Sejh Ibn Tejmijje,rahmetullahi alejhi ,kaze : “Ko god vrijedja Poslanika sallAllahu alejhi we selleme ,bio musliman ili ne,mora biti ubijen ! ” I jos dodaje da je ovo po koncenzusu Uleme !

Ibn Munzir takodje kaze ” Po koncenzusu Uleme ,onaj ko vrijedja Poslanika sallAllahu alejhi we selleme mora biti pogubljen ”

Qadi I'jad kaze ” Nije nam poznato drugacije misljenje ,ovo je koncenzus i mi ne znamo nikakvo drugacije misljenje ! “

Imam Malik kaze ” Nema razlike da li je musliman ili kafir ,mora da se ubije bez upozorenja! “

Evo jos nekoliko “neprimjernih”] izjava… ustvari po misljenju, razmisljanju i stavu Dzenane ispade da je koncenzus izgradjen na neprimjernim stavovima pojedinaca!!!

Pozivajući na linč, on sam doljeva ulje na iovako vatrenu situaciju u svijetu. Umjesto da smiruje, i poziva na razum a ne nasilje on čini suprotno, dajući pravo svakom insanu da bude kadija.

Tako jeee (povikase seljaci)!!! Sirite ljubav a ne rat! Ili kako bese ona “pametna” Ako ti neko opali samar ti mu okreni drugi” Nikako doljevati ulje na vatru koja bukta decenijama, a cija je jacina i gorcina dostigla vrhunac, time sto su se drznuli na cast naseg Poslanika sallallahu alejhi we sellem (a poznato je da je On najpreci nakon Allaha dzelle we ala) Opet se nadje neki “slijepac” koji ne vidi razbuktalost vatre i koji poziva na “razum” subhanAllah!

I ako se ubije autor filma, šta će to značiti za narod Pakistana, kakvo dobro će mu donijeti, a koliko će mu štete nanjeti[/

Ako se ubije autor filma to nece donjeti dobro narodu Pakistana, to ce biti hajr za citav ummet, to je Allahov hukm onom koji vrijedja Njegovog miljenika sallallahu alejhi we sellem! A sto se tice stete ja neznam gdje boravis, u kakvim Allahovim blagodatima zivis i dali se uopste zanimas za stanje muslimana danas? Zato ti savjetujem da se informises u kakvom su halu muslimani danas i vidjeces da je steta dostigla vrhunac. Ali nisu oci te koje su slijepe vec srca u grudima!

Novo na naslovnoj