Reply To: Odg: Pitanje za sljedbenike Ebu Muhammedove da'we

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Zanimljivosti Pitanje za sljedbenike Ebu Muhammedove da'we Reply To: Odg: Pitanje za sljedbenike Ebu Muhammedove da'we

#11616

Abdullah Hodžić
Participant

Bushra post=6382 wrote: Zasto ni na jednom vasem sajtu ne nalazim niti sada niti prije ni spomen o pomoci ugrozenim muslimanima Sirije, Burme, Somalije…. Je li isto stanje i na forumima?

Vidi, potreba je ogromna, kao sto si rekla u trenutcima kada ummet krvari, a ummet su sve 73 skupine po hadisu sallallahu alejhi we sellem, a samo jedna spasena,molim Allaha da nas ucini od te skupine, a preneseno je od poslanika sallallahu alejhi we sellem, koje su osobine te skupine,
da se pitamo sta je sebeb svega ovoga, da krenemo stazama nasih prethodnika, put oporavljanja i uspjeha je poznat,i prioriteti su poznati, a najveci prioritet i sebeb uspjeha i dunjaluka i ahireta je TEWHID, ispravno poimanje dina, jednoce Allaha,i izrazavanje i ispoljavanje toga kroz djela,pozivanju tome, ljubav i mreznja na osnovi toga.
sam je Poslanik najbolji primjer sallallahu alejhi we sellem, kako se pocinje, cemu se daje prioritet, sta se smije a sta nesmije presutjet, preko cega se moze a preko cega se nemoze prec, i na osnovu cega se gradi bratstvo, zajednica, dzemaat, i od cega svega to puca i radi cega!! a ja cu ti olaksat, i rec, a razlog je : SIRK I FESAD I GRIJESI koi suse rasirili i na kopnu i na moru, radi toga sto su ljudske ruke zaradile!
kad vec spominjes nase stranice, nista te drugo ne interesuje, da procitas, uvidis, razmislis, pa onda prihvatis ili odbijes, kad prihvatis – da prihvatis iz razloga sto vidis dokaz, a kad odbijes- da odbijes iz razloga sto vidis batil, i imas dokaz za tog batila,i ukazes nakon toga sta je ispravno.
Dobra djela su Allaha radi, i nikome svoj iman ne prigovaramo, Allah je naj zasluzniji za nasu i svaciju uputu, da nije milosti Subhane njegove, nebi bili na basiretu, ali nismo duzni da vama polazemo racun,koga pomazemo a koga ne. ima dzemaata koi zude i tragaju za istinom, i natome putu neboje se nicijeg ukora, a poslanik ih je opisu da ce bit guraba, da ce ispravljati kad drugi iskrivljavaju, a oni zasigurno grade kucu sa temelja a ne sa krova, shodno tome, pocinju sa tewhidom, a ne sa sadakom, ali kao sto sam reko, imamo kontakte sa tom bracom, i slalo se je pomoc, a ostalo nek ostane izmedzu nas i Allaha.
a nema sumje da se u vecinom zemalja danas cini zulum nad ummetom, i u nasim se mesdzidima dovilo na kijamullej, da Allah sacuva mazlume, da zulumcare i tagute slomi, da uputi ummet na haqq, vrati i ujedini na kitabu i sunnetu. Amin.
ono sto je interesentno, jeste da su bili na ovog vaseg web sajta, video snimci, rusenja turbeta svuda, a sad ja pitam: ko je ta turbeta obozavo,i oni koi su to radili, jesul muslimani! vecinom takih, sad su po kampovima izbjeglickih, a dalje, znas sta hocu da kazem….. !!!!
nekazem da nisu mazlumi, nekazem da taguti su taguti i cine sto cine, Allah ih ubio kuda se odmecu!!1 musliman se trudi, da kada daje, da dadne ako treba,i kome treba, i tntnt.
[/center][/i
[/i]

Dakle kada ukucam u pretrazivac bilo koji pojam bio on humanitarni odjel, pomoc ili sadaka, za prvi mi izbaci nula rezultata a za drugi opcenite tekstove o vrijednosti udjeljivanja.

nije istina da na nasim sajtovima nema textove o tome kolko je vredno potpomaganje, u djelivanje Allaha radi, dokazima kur ana i sunneta,i svijetlim primjerima nasih prethodnika radijallahu anhum.

Ummet krvari, neprijatelji islama mu trgaju dijelove tijela sa svih strana, ne birajuci izmedju novorodjenceta i starog i onog sto je izmedju toga, muska ili zenska, a vi ni slova ne upucujete na mjestu koje moze biti sebeb prikupljanju ogromnih sredstava za pomoc.

na ovo sam ti vec gore spomenuo komentar.

Povod ovom pitanju je konstatacije ne jedne sestre vaseg ubjedjenja kako sve ovo sto se desava u Sirije Sirija je zasluzila i nimalo ne zali, kao i vase tvrdnje da ne tekfirite ummet, da vam osnova pripadnika ummeta nije kufr sve dok se ne ispostavi (vama ne dokaze) suprotno.[/center][/i]Ehlen

nasi su stavovi po pitanje imena i propisa, davanje ime islama sustinski i islam hukmi, pa i za kufr, imenom, kazne, prije, nakon uspostava argumenta, na koje vrste sirka se odnosi ovo pravilo ( uspostava argumenta), i tnt… nasi su stavovi poznati,ima textova,knjige stampate, moze ih svako kupit, procitat, pobit, dokazat suprotno, al dokazom, nek napise, snimi, ispecati,izda, a ogradzujemo se od pojedinaca, i njihovih istupa i gresaka, a Allahu cemo se svi vratiti, we ahiru da,wana enil hamdu lillahi rabbil alemin.

Novo na naslovnoj