Reply To: Odg: Pitanje za sljedbenike Ebu Muhammedove da'we

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Zanimljivosti Pitanje za sljedbenike Ebu Muhammedove da'we Reply To: Odg: Pitanje za sljedbenike Ebu Muhammedove da'we

#11618

Anonimno

Dakle kada zalim pridje mazlumu i prekolje mu grkljan na vase oci (na oci cijelog svijeta), i zna se da zalim ostri sablju za pokolj jos grla mazlumskih, vi, prije nego dignete glas (ne ulazim da li je tamo neko od vas pomagao ili nije) i javno pocnete zvat u pomoc ummetu, vi cete prvo cekati da dobijete potvrdu od nekoga da ta grla koja su na listi za klanje nije pocinio shirk ili kufr (po vasem shvatanju ucinio, jer za vas nema razlike je li taj uputio dovu lesu u turbetu ili je izasao na glasanje) pa cete tek onda pozivati u pomoc tim grlima, je li tako? Jesam li dobro shvatila?

Navedi mi jedan jedini primjer od Poslanika salAllahu alejhi we selem, pa do danas, navedi mi jednog emira ummeta kroz sve ove godine postojanja islama da je ovako shvatao prioritete kada su u pitanju casti i zivoti muslimana. Prema vasoj teoriji mudzahidi nisu smjeli nikada prismrditi tlu Bosne, niti je iko od uleme smio pozivati na prikupljanje pomoci istoj jer svima nam je poznato stanje islama u Bosni prije rata. Je li tako, o “nosioci” Poslanicke da'we?

Na osnovu kojeg hadisa ili primjera cetvorice halifa iznosite zakljucke da se dijelu ummeta koji krvari prvo provjerava islam a tek onda se pristize u pomoc?

Po vasoj logici prvo se shiri da'wa pa onda spasavaju zivoti i casti muslimana. Hvala Allahu koji nas je sacuvao takvog shvatanja koje ne moze a da ne rezultira da'wom izmasakriranim lesevima citaj mrtvima.

Nemam trenutno vremena da pisem dalje, a sto se tice vasih knjiga, sve te knjige ja nalazim i na menhedzu ehli sunnah sa tumacenjem ehli sunnah. Dakle nisu problem knjige niti ulema, problem je vase tumacenje i ne zelim gubiti vrijeme na necemu cega se vi necete nikada odreci.

I samo na brzinu napomena na koju cu se poslije osvrnuti malo detaljnije.. a to je da se spasena skupina, garibi, bore na Allahovom putu, a ne sjede kod kuce utvrdjujuci svoj iman trazeci kome ce ga oduzeti a kome potvrditi, na sta se svodi vasa da'wa.

Novo na naslovnoj