Reply To: Odg: Polemika vladike i reisu-l-uleme

#11931

Anonimno

Draga braco,
trazim halala od brace koja misle da sam reagovao zato da pametujem, pa ih to potakne da dobiju ruzne osjecaje spram svog brata, ili se iznerviraju. Ili se moji postovi ne procitaju do kraja ili je nesto drugo u pitanju. Zar nije jasan moj stav u vezi tog covjeka?
Ali sta sam mislio da moze biti problem je to sto neko ko ne zna Cerica i ne zna njegovo stanje, kada procita obiljezeni dio govora moze zakljuciti da bilo ko ko kaze istu recenicu postaje kafir ili da se moze komotno reci da mi pretjerujemo u tekfiru jer u konkretnoj recenici se ne vidi kufr onoga ko ga je izgovorio. Sta bi neko ko ne zna nikoga od nas rekao da je npr. brat Sebab rekao takvu stvar? Da li bi ga protekfirio?
Mozda grijesim, mozda je dovoljno da se znaju druge stvari koje su covjeka odvele u kufr, pa se svaka slijedeca, makar i neprecizna stvar “kalemi” na njega. Ja sam jos uvijek misljenja da bi puno sigurnije bilo da je rekao: Mi bosnjaci ne zelimo islamsku drzavu… ili nesto slicno. Ponavljam, dosta je stvari koje su vec pokazale stanje ovog covjeka, i ja ih mnogo znam i ako mi neko kalemi pravdanje tog covjeka, molim vas da mi to objasni, da bih se klonio toga.
Allah vas pomogao.

Novo na naslovnoj