Reply To: Odg: Polemika vladike i reisu-l-uleme

#11935

Abdullah Hodžić
Participant

Sahabi pojasnjenje sam trazio od ucenije bracu, ciljajuci na one koji ce pojasniti bolje, a ne od onih koje ponovo moram ja da ispravljam. Halali ali tvoje pojasnjenje nije zadovoljavajuce, jer spominjes primjer da covjek smatra haram da ozeni teticinu i naglasavas sto je veliki kufr da bi poredio sa izjavom da covjek ne zeli islamsku drzavu, halali ali ta dva kufra nisu na istom stepenu. Covjek ne mora biti kafir ako smatra da je teticina haram, ali covjek nikada ne moze biti opravdan ako se izjasni da ne zeli islamsku drzavu, osim prisilom.

Pupavac 2011 ne zelis da pametujes i filozofiras, a upravo to radis.
Rijeci koje je Ceric izgovorio prestavljaju kufr, a posto je jasno stanje cerica, a pogotovo toliko se njegovih kufrova iznosilo na ovom forumu, zbog toga sam napisao da je ovo jos jedan u njegov kufr u moru kufrova koje je pocino.

Zamolio bih bracu kojima su poznate ove mesele da se izjasne, a ne oni koji bi da se samo izjasne, ni oni koji znaju da imaju prepreka tekfira i culi su za prijeterivanje u tekfiru a nisu do kraja dovrsili te mesele, zato ja bih vas zamolio da osaburate kako bi se svi mi okoristili od ucenijih

Novo na naslovnoj