Reply To: Odg: Polemika vladike i reisu-l-uleme

#11915

Anonimno

@Pupavac, nemoj sad pametovat i filozofirati o nacijama, bosnjacima i sl. Tema je budalastine i govor koji je ovog hajvana izveo iz islama.

Ovako govori Ceric:
” Bit će zanimljivo da vam ispričam bosansku tradiciju prema kojoj je jedan od najvećih dobrotvora Sarajeva, Gazi Husrev-beg, iz raja (Dženneta) poručio da ga nisu njegovi veliki hajrati doveli u raj, već osmjeh jednog dječaka kojem je kupio novi bardak, kako ga gazda ne bi zlostavljao zbog toga što je bardak razbio”.
Koga on ovde pravi budalom? Prije da ce tebe pupavac. Mene sigurno nije.

“Cerić je potom pozvao Turke da u velikom broju posjete izvorište Bune i pročiste svoju dušu kao što to rade kršćani iz cijelog svijeta pojsećujući Međugorje“.

Oslanjamo se na Evropu ljudskih prava i demokratije i nadamo se da će nas te vrijednosti u budućnosti štititi. Želimo lično biti dio zajednice tih vrijednosti, time što štitimo i prava drugih.”

“Naravno, ne samo da prihvatam, nego u potpunosti stojim iza toga i kao predstavnik islamskih institucija koje vodim. Šta to znači? Postoje dvije vrste sekularizma: politički i metafizički sekularizam. Problem koji se tu postavlja, analizirao je Emil Durkheim 1883. u svojoj knjizi „O socijalnoj raspodjeli rada”. Taj francuski sociolog se još tada pitao: kako može čovjek biti autonoman a u isto vrijeme biti dio jednog normativnog društvenog sistema? Mi lično smo danas ubjeđeni, da je rješenje u političkoj podjeli vlasti i time razdvajanje svjetskog i religioznog autoriteta. Duhovnici se trebaju baviti religijom a političari javnim stvarima.“.

“Erdogan je krenuo sa velikom ozbiljnošću na put prema Evropi. Pri tome je nešto shvatio, što je i meni važno: Zakon nije u knjigama, on je u srcima. Zato moramo srca promijeniti ako želimo odnose poboljšati.”

“Mi smo na početku rasprave o šerijatu. Veoma mi je drago da mnogi autori danas pišu o šerijatu iz različitih uglova. Na ovakav način šerijat po meni ima šansu da preživi. Razumijevanje šerijata će biti prilagođeno, tj. staviti će se u kontekst našeg iskustva u ovom modernom dobu. Ali šerijat nije privilegija muslimana, tj. njihovih zakona. Imate šerijat Mojsija i šerijat Isusa i šerijat Muhammeda. Ku'ran kaže da nas Bog jednim narodom mogao učiniti. No, On je napravio mnoge šerijate za vas i učinio da mnogi putevi vode istini. Ali morate činiti dobra djela. Dakle, niko nema monopol na Istinu i niko nema monopol na šerijat.“.

Niko ne posjeduje cijelu Istinu, ali svako od nas ima nešto od nje. Bog nas vodi jedne prema drugima.

“Papa nikada nije propustio da pozove na okončanje patnje građana BiH. Zato mislim da zaslužuje spomenik u Sarajevu.”

“Bože, mi smo Tvoji pokornici i učimo ti najiskreniju dovu u ovom hramu Tvoje prisutnosti i molimo Te Tvojim istinskim obećanjima, i Tvojim plemenitim rukama, i Tvojom neizmjernom milošću; i molimo Te čašću svih Tvojih vjerovjesnika i poslanika da ojačaš Tvojom subhanskom podrškom kraljevsku porodicu, poznatu po pravdi i nepristrasnosti svugdje i na svakom mjestu, porodicu našega velikog i voljenog Kralja, našeg dragog vladara Franju Josipa Prvog. Bože, pogledaj u njegovu časnu porodicu Tvojim okom, i sačuvaj ga i njegovu porodicu od prljavih stvari i od patnji. Bože, učini da on i njegova časna porodica budu u Tvom okrilju sigurnosti sretni i zadovoljni, i ne dopusti njegovim i neprijateljima njegove porodice da nađu put do njih. Bože, udalji od vrata Tvoje milosti svakog onoga koji pomisli da učini kakvo zlo ovoj časnoj porodici.

Bože, pomozi i podrži našega velikog Kralja Josipa Franju Prvoga i osnaži njegovu vojsku. Bože, učini ga zadovoljnim, a njegovo kraljevstvo učini zaštićenim i naprednim.

Bože, omili mu ono što je Tebi milo i s čime si Ti zadovoljan i učini da put ljubavi do njega bude otvoren, i unesi u njegovo srce ljubav za očuvanje njegove čvrste vjere tako Ti milosti svih Tvojih vjerovjesnika i poslanika”.

Prema tome pupavac….. koliko puta se jos mora pisati o ovoj Kafircini???
Cime ga vise opravdati??
Ko ga je tjerao na ovakav govor i izjave????

Teme o ovome miskinu su dosta puta ispisane i njegovo stanje je jasno ko dan.
Prestani ga pravdati indirektno ili podsvjesno. Ispadas pravo glup. Moram tako reci, ali u ovom vaktu musibeta i belaja koji su snasli ummet, ti i mnogi ko ti sad su bas nasli da mudruju i pametuju o onome koji smatra rafidije za svoju bracu. Koji cestita Americi na ubistvu Bin-Ladina ra. Koji smatra ubice muslimanske djece (amerikance) svojim prijateljima, oslobodiocima i zastitnicima. koji se prije par dana sigurno sa osmijehom na licu rukovao sa Budističkim sveštenikom iz Mijanmara koji uziva u pokolju muslimana Da si ga prije 10 godina pitao o Basharu, rekao bi “to je nas brat”. Wallahi vise mi se gadi citati textove onih koji pametuju i mudruju braneci one koji kroz pokusavajuci da budu politicki korektni se uvlace u straznjicu kafirima i to samo radi ovozemaljske koristi a u isto vrijeme steteci muslimanima.
Wallahi ovakvi ko on nas samo ponizavaju ponizavaju ponizavaju. Nema u takvim liderima nikakvog ponosa ni koristi. Nista do stete za muslimane.
Prestanite vise Allah vam se smilovao.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IKLsYwzXlB8

Novo na naslovnoj