Reply To: Odg: Polemika vladike i reisu-l-uleme

#11926

Abdullah Hodžić
Participant

Sahabi post=6734 wrote:

Opet nemozes pripisati svakom pojedincu rijeci koje nije izgovorio, stvar koju nije uradio, ili ubjedjenje koje nije ispoljio. Mozda se osoba nije odrekla spomenutog (tj. i dalje ga smatra Reisom) ali se neslaze s njim u mnogim stvarima, a ti si ga obavezao na osnovu toga sto se ovaj nije odrekao Reisa.

Jedan od razloga sto sam pokrenuo ovu temu je taj sto bi mi ucenija braca ukazala na to, da li bi pogrijesio kada bi svakom ko zna da ceric ne zeli islamsku drzavu, i zna da je to kufr u Allaha, i pored toga ga i dalje smatra svojim verskim vodjom, dali bi mu ja ucinio nepravdu ako bi ga optuzio da i taj pojedinac ne zeli islamsku drzavu.

Sahabi post=6734 wrote:
Opet meni nije bilo jasno dali si spustio tekfir na svakog pojedinca (sto bi bila jako krupna greska), posto si malo dole napisao da je nezeljenje Islamske drzave kufr (cime se ja apsolutno slazem), ili si stao na tome da svako ko smatra Cerica za reisom (a zna mu stanje) ne zeli Islamsku drzavu. Sto je opet greska, a Allah najbolje zna!

Dole sam napisao nezeljenje islamske drzave je kufr, ciljajuci na cerica da je pocinio kufr time sto ne zeli islamsku drzavu, a na svakog pojedinca ne spustam tekfir, ali ukoliko bi se dokazalo da svaki pojedinac koji ga smatra svojim verskim vodjom i slijedi ga u tom stavu, onda svakog pojedinca koji ga slijedi u nezeljenju islamske drzave bi smatrao kafirom u Allaha.

Novo na naslovnoj