Reply To: Odg: Polemika vladike i reisu-l-uleme

#11912

Abdullah Hodžić
Participant

We alejkumu selam pupavac2011

Da te podsjetim prvo kada je Ceric 2007 ili 2008 dobio nagradu za sirenje demokratije u Nemackoj, prisao mu je jedan novinar i upitao ga: jeli istina da hoce da napravi islamsku drzavu u bosni, Ceric je odgovorio da nije istina, da on ne zeli islamsku drzavu.

Posto vidim da zelis da upozoris na pretjerivanje u tekfiru i prigovaras na moj zakljucak o cericevoj izjavi, ne mogu a da te ne upitam zar on nije verski vodja Bosnjaka i mozemo li ja i ti pricati sta zele bosnjaci ili sta ne zele, i da kazemo ja i ti nesto, nebi imalo svoje tezine.
O kojim to bosnjacima Ceric prica molim te kazi mi da ne bih nekome nepravdu ucinio. Koliko je meni poznato termin bosnjaci se koristi samo za one koji se pripisuju Islamu a vode poreklo iz Bosne ili bivse Jugoslavije.
Meni je smijesno da cujem nekoga da kaze kada Ceric govori o bosnjacima da sebe tu ne svrstava.
I da je tako kako ti kazes da misli na bosnjacki narod na njemu je obaveza da sebe izuzme.

Kada uzmemo celokupno Cericevo stanje i izjave smijesno je da covjek i pomisli da ga opravdava a kamoli da se usudi da napise.
Da se radi o covjeku koji je poznat po bogobojaznosti, poznat po imanu i ovako nesto kaze bila bi drugacija situacija, trazilo bi se od njega da pojasni sta je hteo da kaze.

Novo na naslovnoj