Reply To: Odg: Poziv u demokratiju, šerijatska korist ili obmana ?! – Idriz Bilibani

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno Poziv u demokratiju, šerijatska korist ili obmana ?! – Idriz Bilibani Reply To: Odg: Poziv u demokratiju, šerijatska korist ili obmana ?! – Idriz Bilibani

#12002

Anonimno

Es selamu alejkum. Bas kao sto sada iz Rijaseta dolazi nova verzija hadisa da nije pravi musliman od cijeg jezika i ruku nisu sigurni drugi (i tu se hadis zavrsava), tako je poodavno od strane raznih magistara i daija potureno misljenje sejha ibn Usejmina rhm da je sudjenje po zakonu koji nije Allahov mali kufr, koji ne izvodi iz vjere.
Iako sam neuk i “obicni” musliman malo sam tada proguglao (ima i internet pokoju dobru stranu) i nasao kompletan tekst ibn Usejmina rhm gdje govori da je to mali kufr, ali ne SUDJENJE nego PRESUDJIVANJE jer se govori o kadiji koji inace sudi po Serijatu, a u odredjenom slucaju je PRESUDIO po svom hiru, zbog mita ili protekcije i sl.

Znaci nece nestati onih koji svaku priliku koriste za ponovno podmetanje “misljenja ucenjaka” u skracenoj/modifikovanoj verziji.

Novo na naslovnoj