Reply To: Odg: Ubijen Americki ambasador u Libiji

#12020

Anonimno

Abu Muhamed post=6833 wrote: Jos samo ovo zadnje najnovije

Koji je vaš savjet studentima i drugima u vezi sa zadnjim filmom u kojem se ponižava poslanik صلى الله عليه وسلم?

al-Fauzaan: Mi podstičemo na smirenost i da se ne osuđuje na ovaj način sa demonstracijama, napadima na nedužne ljude ili uništavanjem imovine. To nije dozvoljeno. Ono što je obavezno je da učenjaci na sebe preuzmu odgovornost da ga osude a ne laici. Učenjaci su oni koji osuđuju ove stvari.

Oni nas žele uznemiriti i isprovocirati. To je smisao. Oni žele da mi međusobno krenemo ratovati. Vojnici spriječavaju a ovi napadaju. Ovo vodi ka ubijanju i ranjavanju ljudi. Ovo je ono što je njihova smisao.

Smirite se! Smirite se! Pustite da učenjaci ovo osude. Ili im uopšte nemojte odgovarati. Nevjernici su poslanika صلى الله عليه وسلم zvali čarobnjakom, vidovnjakom, lažovom i drugim dok mu je Allaah naredio da se strpi. Nisu demonstrirali u Mekki. Nisu uništavali kuće nevjernika. Nisu nikoga ubijali.

Mora se biti strpljiv i smiren dok Allaah muslimanima ne nađe izlaz. Obavezno je biti smiren i to posebno danas tokom ovih iskušenja i ovog zla u muslimanskim zemljama. Obavezno je biti smiren i ne žuriti u ovim stvarima. Laici nisu prikladni za otpor po ovom pitanju. Neznalice ne znaju. To trebaju raditi samo učenjaci.

(http://www.youtube.com/watch?v=PNOMTJ7iug4)

Cijela ova priča o imovini “nevinih” koja se uništava pada u vodu kada se ima u vidu činjenica da američka vlada ni drugu nedjelju od objavljivanja nije zabranila sporni video, niti naredila američkoj kompaniji Youtube da ga ukloni sa svog sajta. Prema tome, jasno je da je američka vlada saučesnik u ovom zločinu. Pa kako onda američka vlada može biti nevina? A ako dodamo da je Amerika još odavno najveći neprijatelj islama i muslimana na zemlji, onda je situacija još jasnija.

Fewzan kritikuje demonstrante, ali ga nismo čuli da kritikuje one koji vrijeđaju Allahovog Poslanika (što opet ne znači da ih nije kritikovao), što je osobina uleme taguta.

Smirite se! Smirite se! Pustite da učenjaci ovo osude. Ili im uopšte nemojte odgovarati. Nevjernici su poslanika صلى الله عليه وسلم zvali čarobnjakom, vidovnjakom, lažovom i drugim dok mu je Allaah naredio da se strpi. Nisu demonstrirali u Mekki. Nisu uništavali kuće nevjernika. Nisu nikoga ubijali.

Ovo nije cjelovita istina, i žalosno je da dolazi od jednog učenjaka. Da, kada bi neko vrijeđao Poslanika, muslimani nisu uništavali njegovu kuću, već bi njega ubili!! Čista je laž da nisu ashabi nikoga ubijali. Dovoljno je da čovjek pročita ova dva teksta iz sire Poslanika sallallahu alejhi we sellem pa da mu bude jasna dubina batila kojom odiše ova Fewzanova fetva, Allah mu oprostio.
Naravno, postoji mogućnost da je ova fetva, kao i veliki broj drugih, naručena i napisana od saudijskog taguta, a Fewzan samo pod prisilom pročitao.

http://www.putvjernika.com/Dzihadske-teme/praina-se-nikad-nee-slei-1.html

http://www.putvjernika.com/Dzihadske-teme/prasina-se-nikad-nece-sleci-2.html

Novo na naslovnoj