Reply To: Odg: Ubijen Americki ambasador u Libiji

#12035

Anonimno

Odgovor na tvoje pitanje je sljedeci. Ja se neslazem sa njima niti sa zelio da ostavim takav utisak.

Svrha postavljanja je ta, da se vide cuju dragicija misljenja.i njihove greske. Kao sto rekoh mase ljudi ih prate. Druga stvar je ta ja nezelim da nadem ( i neznam imali ikakve svrhe ga traziti,) opravdanje nizakoga pogotove ljude koji propagiraju da su kraljevi saudije amir ul muminin koji tvrde da djela i govor su dio imana a kad dode do njihovih voda onda to pravilo nevazi. samo slijep covjek moze da nevidi njihovu saradnju sa amerikom u jnihovom ratu protiv Islama. Koji non stop kaljaju cast vjernika koji se bore na Allahovom putu (sa svim sto oni posjeduju od svog bogatstva pa do samih njih). Koji u vrijeme dzihada govore da je najvece djelo dejelo trazenja znanja a ne participacije u dhihadu na allahovom putu.

Ja se neslazem sa njima.

Cititram te:
El Fewzan u fetvi koju si postavio govori o vladaru muslimanu, koji vlada Šerijatom, kako on smatra saudijske ta kaogute. Njemu ili nisu poznati kufrovi saudijskog režima, što je vrlo moguće, ili pravda saudijski režim tamo gdje misli da je taj režim opravdan. U tom slučaju je normalno da onaj ko se bori protiv tog režima bude haridžija, jer se bori protiv islamskog režima.

I ja sam tako pomislio ali kao Ulema on mora da bude jasan a ne da daje utisik da se moze dobiti dva odgovra ili da se radi u nekom drugom vremenu gdje vladari vladaju na osnuvu allhove knjige i njegovog poslanika saav, nezelim puno filozofirati sta je on sa tim htjeo da kaze vec mi sudimo onako kako jeste to znacu u pravom kontekstu nase situacije kad je islamski umet podjeljen gdje postoji vise od 50 drzava da se vladari ostave na miru. U tome se apsolutno ne slazem. Nevidim razloga radi cega bi shvacao njihove fetve u drogom kontekstu nego ovom i vjerujem da im je to i bila namjera a Alla swt zna najbolje.

Citiram te opet:
Ako su pak Fewzanu pozati kufrovi saudijskog režima, a on ih brani, i zna da su taguti, onda nema sumnje da je on od uleme taguta, osim ako to radi u prisili. Ja lično ne vjerujem u ovaj drugi scenario, već vjerujem da šejh Fewzan, Allah mu oprostio grijehe, pripada skupini učenjaka koji smatraju saudijski režim islamskim, pa shodno tome proglašava havaridžima oni koji tekfire taj režim ili se bune protiv njega.

Moj odgovor na ovo bi bio Allahu alem( allah najbolje zna) on ih brani pa bilo kako bilo. onaj ko ih brani je od njih a ti ako mislis drugacije to je tvoje ja sa tim nemam nista.

Novo na naslovnoj