Reply To: Odg: Ubijen Americki ambasador u Libiji

#11907

Anonimno

Musliman78 post=6706 wrote:
A kako je Poslanik, sallAllahu alejhi we sellem, postupio kada je bio vrijedjan?

Vlasnici kukavičkih srca i pacijenti koji oboljevaju od kompleksa niže vrijednosti, a uz to su sljedbenici svojih strasti i izuzetno požrtvovani kada je dunjaluk u pitanju, dok su prema propisima vjere i časti Poslanika sallallahu alejhi we sellem izuzetno blagi, ovakvi ljudi koji sebe smatraju muslimanima, pa čak i sljedbenicima sunneta, zaboravljaju da je davno prošlo vrijeme kada su muslimani bespogovorno slušali vlasnike diploma. Hajde da vidimo kako je Poslanik sallallahu alejhi we sellem postupio prema onima koji su ga vrijeđali:

1. Ubio je židovskog pjesnika Kaba ibn Ešrefa koji ga je u svojim pjesmama vrijeđao. Poslanik, sallAllahu alejhi we selleme, je, kada je čuo o Kabovim uvredama rekao: “Ko će se pobrinuti za Ka'b ibn Ešrefa jer on vrijeđa Allaha i Njegova Poslanika?” Pa se odazvao ashab Muhammed ibn Mesleme koji je zajedno sa ashabom Nailom ubio ovog židova. Kada su se židovi pobunili zbog ubistva svog prvaka, jer su imali sporazum sa Poslanikom, Poslanik saws je odgovorio: “Da se suzdržao kao što su se ostali koji dijele njegovo mišljenje ili su sličnog mišljenja suzdržali, ne bi bio ubijen. Ali on nas je povrijedio i klevetao svojom poezijom i ko god bi od vas uradio isto obračunali bi se s njim jedino sabljom.“
Detaljnije: http://www.putvjernika.com/Dzihadske-teme/praina-se-nikad-nee-slei-1.html

2. Kada je osvojio Mekku, poslanik je oprostio stanovnicima Mekke, ali ne svima!! Oni koji su ga vrijeđali – UBIJENI SU! Ubijene su čak i robinje koje su pjevale pjesme protiv Poslanika. Detaljnije, pogledaj:
http://www.putvjernika.com/Dzihadske-teme/prasina-se-nikad-nece-sleci-2.html

Bio je izuzetno milostiv, čak i onda kada su ga idolopoklonici kamenjem okrvavili i kada je imao mogućnost da im se, sa punim pravom, osveti.

Metodologija zamjene teza je vrlo često korištena od strane obožavalaca strasti i kukavica kada god je trebalo biti mušrkarac i pokazati muškost. Ovdje je riječ o ovima koji su fizički nasrnuli na Poslanika, sallallahu alejhi we sellem, a Poslanik bio slab, a nije bilo riječi o ovima koji su ga vrijeđali i smijavali se sa vjerom. Na kraju, Poslanik je oprostio i Mekkelijama koji su se prije toga fizički borili protiv njega, ali je naredio ubistvo svih Mekkelija koji su se javno ismijavali sa njim i sa Allahom! Stoga, sljedbenicima strasti pomenuti “dokaz” ne vrijedi, baš kao ni riječ zapisana na ledu po toplom danu!

I znamo kako je Poslanik, sallAllahu alejhi we sellem, postupao prema ambasadorima, pa cak i onim neprijateljskim. Kada su mu dosli izaslanici Musejleme, i rekli da vjeruju onako kako pise u Musejleminom pismu da je i on Allahov poslanik, Poslanik, sallAllahu alejhi we sellem, im rece: “Da se izaslanici ne ubijaju, sad bih vam skinuo glave.”

Možeš li nam navesti gdje je zabilježena ova predaja? Koliko je meni poznato otpadništvo Musejleme el Kezzaba je bilo u vrijeme halifata Ebu Bekra radijallahu anhu, kad aje Ebu Bekr poslao vojsku na njega, a Poslanik je prije toga bio preselio!

No i da je istina ovo što si napisao, da li američki ambasador u Libiji ili bilo gdje ima status izaslanika u Šerijatu? Nema, jer Libija nije islamska zemlja, pa da kažeš da emir zemlje garantuje sigurnost izaslanicima. Američki ambasador je ambasador američke vlade koja vodi otvoreni rat protiv Allaha i Poslanika. Ko ovo ne vidi, taj je slijep najvećom sljepoćom! Pa zar Terri Džouns nije sedmicama najavljivao paljenje Kur'ana, a američka vlada ga nije u tome spriječila. Na kraju je ovaj mušrik spalio primjerak Kura'ana. Zar posljednji film koji vrijeđa Poslanika saws nije prikazan u američkom bioskopu, a vlasti su to dozvolile. Ako kažeš da je to dio slobode govora, pitam: Da li bi američke vlasti dozvolile prikazivanje video dokumentarca o džihadskim operacijama mudžahida Iraka i Afganistana koji ubijaju amerikance, sve u cilju promovisanja slobode govora?

Manimo se postupaka koje daju znacenje neprijateljima a dovode muslimane u opasnost.

Kada ti, gnjido jedna, govoriš ovako o onima koji su se osvetili za vrijeđanje časti Poslanika sallallahu alejhi we sellem, šta bi tek uradio da sačuvaš svoju zadnjicu. Prodao bi svakog muslimana na svijetu, sve iz “mudrosti”! Sram te bilo!

Novo na naslovnoj