Reply To: Odg: Ubijen Americki ambasador u Libiji

#12017

Anonimno

Jos samo ovo zadnje najnovije

Koji je vaš savjet studentima i drugima u vezi sa zadnjim filmom u kojem se ponižava poslanik صلى الله عليه وسلم?

al-Fauzaan: Mi podstičemo na smirenost i da se ne osuđuje na ovaj način sa demonstracijama, napadima na nedužne ljude ili uništavanjem imovine. To nije dozvoljeno. Ono što je obavezno je da učenjaci na sebe preuzmu odgovornost da ga osude a ne laici. Učenjaci su oni koji osuđuju ove stvari.

Oni nas žele uznemiriti i isprovocirati. To je smisao. Oni žele da mi međusobno krenemo ratovati. Vojnici spriječavaju a ovi napadaju. Ovo vodi ka ubijanju i ranjavanju ljudi. Ovo je ono što je njihova smisao.

Smirite se! Smirite se! Pustite da učenjaci ovo osude. Ili im uopšte nemojte odgovarati. Nevjernici su poslanika صلى الله عليه وسلم zvali čarobnjakom, vidovnjakom, lažovom i drugim dok mu je Allaah naredio da se strpi. Nisu demonstrirali u Mekki. Nisu uništavali kuće nevjernika. Nisu nikoga ubijali.

Mora se biti strpljiv i smiren dok Allaah muslimanima ne nađe izlaz. Obavezno je biti smiren i to posebno danas tokom ovih iskušenja i ovog zla u muslimanskim zemljama. Obavezno je biti smiren i ne žuriti u ovim stvarima. Laici nisu prikladni za otpor po ovom pitanju. Neznalice ne znaju. To trebaju raditi samo učenjaci.

(http://www.youtube.com/watch?v=PNOMTJ7iug4)

Novo na naslovnoj