Reply To: Odg: Ubijen Americki ambasador u Libiji

#11958

Anonimno

ES-SELAM ALEJKUM :zastava1:

Nisam mislio na to al eto..gledajući video ovo dole nije za vjerovat,ne zato sto su Šije ili sta vec..vec ono ovo sto je prikazano u videu iako mi bas prijevod nesto..al bit je glavni ovo sto sam vidio na videu nije islam ..ovo je je vrijeđanje islama vrijeđanje Časoga Kur'ana…i to nije islam..oni velicaju Husejna obicnoga čovjeka koji ima posla sa svime, al samo sa islamom nema.. i skrenuli su sa pravoga puta.

a ovo što sam napisoa ja u prijašnjem pisanju

Jeste slažem se sa vama,al i dalje vjerujem da je musliman onaj koji ..kaze i istinski se drži toga bez obzira na sve..(ovo bez obzira na sve znaci sa moje strane ,dal je bio pijanac nevjernik,los čovjek ,al ako se pokajao i prihvatio i prakticira islam..al islam!!! ne ovo sto je prikazano u viedu ovo je nešto što nema sa zdravom pameti..i samo prezentiranje ..ima stav vrijeđanja prema Islamu .)
pa sam naveo primjere koji to govore alk osnovne primjere..

1. Eš heddu en la Illahe Illalah ve eš heddu enne Muhammeden abduhu ve resulluhu.
Ja srcem vjerujem i jezikom izjavljujem da postoji samo jedan Bog, Allah i da je Muhamed Božji sluga i Božji poslanik.
(a ne husejn ili ..fatima..ili ko zna ko )

Prakticira Namaz i Ramazanski post,Daje ,Zekat..obavi Hadždž….bez obzira kojem plemenu pripadao ili zemlji zivio ..samo da mu je islam u dusi i da se ne razdvaja i ne siri mržnja među muslimanima..pa zar cemo ko katolici da se dijelimo..donosimo novotarije..hmm samo znam te stvari su politicke kamo nema mjesta u Časnom Kur'anu.

pa sam napisoa ovo gore misleći da prakticira pravi islam..istinsko vjerovanje u islam a ne ovo navideu ..vec ISLAM sto je ispravno..a to ukljucije Namaz..Post..Zekat obavljanje Hadza..to je opet prakticiranje islama ..a ne ovo dole na video..
Naglasio sam ne novotarije kao sto nam donosi Islamska zajednica u Bi H..kao i ovi u videu..
husejn nema veze sa nicime osim politikom i nema veze sa islamom i sa Časnom Kur'anu ….. ovi na videu udaljili se od pravoga puta..

a ako je islam u dusi ne idu u dzamije sa orujzjem ili sa mrznjom ..na to sam mislio al eto ocito sam krivo se izrazio samo znam da muslimani moraju biti ujedinjenji..da se ne ubijaju niti da se mrza i vjeruju u jedan cijeli islam a ne ovo sto je prikazano to je dijeljenje..mozda ima muslimana koji u svijetu ne vjeruju kao ovi na videu nego vjeruju ispravno a stoje sa strane i ne poduzimjau nista ..na to sam mislio ..svi koji ispravno vjerujemo..u islam al istinski islam da se ujedinimo bez obzira od kuda se dolazi .

jesam naveo samn sije ..al ako vjeruju ispravno a ne u ovo dole..ovo je vrijeđanje Islama..

Al opet se ispricavam braćo nije mi bila namjera da se usporedim sa nevjernicima vec ..da se ujednine svi na zmelji koji vjeruju u istinski islam..i pobjedi nevjernik…ukloni sejtan koji nas oce pokoriti..

Novo na naslovnoj