Abdul Azeez bin Abdillah Ar Raajihee o pravilu ko ne tekfiri kafira…

Nova naslovna forums ISLAM Islamsko vjerovanje – akida Abdul Azeez bin Abdillah Ar Raajihee o pravilu ko ne tekfiri kafira…

Ova tema sadrži 0 odgovora, ima 1 glas, zadnji odgovor od:  Anonimno prije 6 godine, 4 mjeseci. This post has been viewed 124 times

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Autor
  Postovi
 • #8690

  Anonimno

  Abdul Azeez bin Abdillah Ar Raajihee o pravilu ko ne tekfiri kafira on je kafir
  Pitanja odgovorio: Abdul Azeez bin Abdillah Ar Raajihee.

  Pitanje: Sto se tice pravila ; Ko nesmatra Musrike kafirima, kao sto je ibn Sina pa dodze osoba i kaze: ‘ja nesmatram ibn Sinu kafirom on je meni Musliman’ , jeli takav pocinio kufr?

  Odgovor: Ako je on zbunjen po pitanju njega i nije upoznat sa njegovim stanjem, takav nije pocinio kufr sve dok njegova situacija bude njemu jasna. Ali kada osoba zna da je on kafir i da je on zindiq ali ga nesmatra kafirom takva osoba upada u ovaj ponistivac Islama. Ali ova situacija nije ucinjena jasnom nekim ljudima tako da onaj koji nije upoznat sa njegovim stanjem njegovo stanje treba da se pojasni.

  Pitanje: Ali ako on odbije i kaze: “Nisam ja zaduzen da to radim.”

  Odgovor: On je duzan da to uradi. To znaci da je on upao u ovaj ponistivac Islama: “Onaj ko ne tekfiri kafira ili sumnja u njihov kufr ili smatra njihov put i vjerovanje ispravnim, onda je on kafir.”

  Ti si duzan da smatras musrike kafirima, da pokazujes neprijateljstvo i da ih mrzis u ime Allaha. Allah je ovo ucinio obaveznim za tebe, Allah je ucinio Tawhid obaveznim za tebe. Nema Tawhida osim sa smatranjem musrika da su kafiri. Ko god ne smatra njih kafirima ili sumnja u njihov kufr ili smatra njihov put i vjerovanje ispravnim, onda je on kafir kao i oni zato sto nije ucinio kufr u taguta. Ko god ne ucini kufr i ne odrekne se taguta ne vjeruje u Allaha. Njegov iman u Allaha i Tawhid nije ispravan sve dok ne ispuni dvije stvari: odricanje od taguta i vjerovanje u Allaha. Odricanje od taguta je ono sa cim je Allah prvo poceo sa La ilaha ilallah. La ilaha je odricanje od taguta.

  (Sharh navaqidul Islam od Ar Raajeehi)

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Novo na naslovnoj