Budistički sveštenik iz Mijanmara u Sarajevu laže o miroljubivosti budista

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Budistički sveštenik iz Mijanmara u Sarajevu laže o miroljubivosti budista

Ova tema sadrži 0 odgovora, ima 1 glas, zadnji odgovor od: Admin Admin prije 6 godine, 1 mjesec. This post has been viewed 170 times

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Autor
  Postovi
 • #11832
  Admin
  Admin
  Keymaster

  Budistički sveštenik iz Mijanmara i jedan od učesnika Međureligijske konferencije koja se održava u Sarajevu, U Uttara, izjavio je za agenciju Anadolija kako je oduševljen činjenicom da ljudi različitih vjera i nacija žive u miru u Bosni i Hercegovini.

  Utara je kazao da budistički sveštenici, koji su stigli na konferenciju u Sarajevo, suosjećaju sa ljudima koji su izgubili oca, majku, brata ili sestru u proteklom ratu.

  „Iskreno se nadam da će naše molitve i dijalozi za mir ovdje u Sarajevu biti pozitivni i korisni za budućnost. Mislim da su građani Sarajeva najbolje uspjeli pokazati da je moguće živjeti zajedno. Sarajevo je veoma bitan grad za cijeli svijet. U Sarajevu vidim ostatke rata i suosjećam sa ljudima koji su propatili“, istakao je Uttara.

  Sveštenik iz Mijanmara je za agenciju Anadalija prokomentarisao aktuelnu situaciju u Mijanmaru i masovne zločine koje su nad Rohingya muslimanima u toj zemlji počinili pripadnici vladinih snaga. Ovaj budistički sveštenik je istakao kako budisti s muslimanima nikada nisu imali problema.

  [Zna li U Uttara da su slike divljanja budističkih monaha doprle i do balkanskih muslimana koje otvoreno laže]

  „Već dugi niz godina mi živimo zajedno. Uvijek smo živjeli u slozi i miru. Do trenutne situacija je su doveli politika i vlada, a ne vjera. Mi smo se molili za njih i poslali smo poruku mira“, istakao je u izjavi za agenciju Anadolija budistički sveštenik U Utara, učesnik Međunarodne konferencije za mir “Naša je budućnost živjeti zajedno – Religije i kulture u dijalogu”, koja se od jučer održava u glavnom gradu BiH.

  Međutim, teško da će iko povjerovati u laži ovog sveštenika, budući da su do muslimana ovih prostora već doprli fakti da su upravo budistički monasi pokretači, učesnici i raspirivači genocida nad muslimanima Mijanmara (Burme), te da su oni učestvovali u divljanjima nad muslimanima Burme, skladištili oružje za ubijanje muslimana u svojim manastirima te zahtijevali od ostatka budističkog naroda da podrži napore rasističkog predsjednika Mijanmara da se Rohingja muslimani prognaju iz Mijanmara:

  Patnje rohingja muslimana – budistički sveštenici žele protjerivanje Rohingja

  Oružje za ubijanje muslimana Burme skladišteno u budističkim manastirima

  Pogledajte također izbor tekstova i vijesti o genocidu nad muslimanima Burme: Vijesti o genocidu nad muslimanima Burme (Mijanmara)

  (Put vjernika / Anadolija)

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Novo na naslovnoj