Da li je dozvoljeno da čovjek pokloni svojoj supruzi poklon na dan g..

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Da li je dozvoljeno da čovjek pokloni svojoj supruzi poklon na dan g..

Ova tema sadrži 0 odgovora, ima 1 glas, zadnji odgovor od:  Anonimno prije 6 godine, 5 mjeseci. This post has been viewed 191 times

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Autor
  Postovi
 • #7582

  Anonimno

  Da li je dozvoljeno da čovjek pokloni svojoj supruzi poklon na dan godišnjice braka…?

  Pitanje: Da li je dozvoljeno da čovjek pokoni svojoj supruzi poklon (hediju) na dan godišnice braka svake godine, kao vid obnove ljubavi i samilosti među njima? Radi se samo o poklonu bez ikakvog posebnog obilježavanja tog dana.

  Odgovor: Ono što smatram je da treba zatvoriti ta vrata, jer ove godine biće samo hedija, ali iduće godine možda bude i gozba.

  Zatim, sam čin ponavljanja tog postupka svake godine čini ga praznikom, zato što je praznik sve što se ponavlja s vremena na vrijeme.

  Pogrešno je da se ljubav i samilost među supružnicima obnavlja svake godine, naprotiv, mora da bude obnovljena uvjek i u svakom vremenu. Kada god supruga vidi kod svoga muža ono što je veseli, i muž vidi kod svoje supruge ono što ga raduje, ta ljubav će se obnoviti i učvrstiti.

  Allah, dželle še'nuh, najbolje zna.

  Šejh Muhammed b. Salih El-Usejmin, rahimehullah
  “Fetava ulemail-beledil-haram” str. 498

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Novo na naslovnoj