Kakav je propis ako žena sama putuje u autu sa strancem koji…?

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno Kakav je propis ako žena sama putuje u autu sa strancem koji…?

Ova tema sadrži 0 odgovora, ima 1 glas, zadnji odgovor od:  Anonimno prije 6 godine, 2 mjeseci. This post has been viewed 199 times

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Autor
  Postovi
 • #8210

  Anonimno

  Pitanje: Kakav je propis ako se žena sama vozi u autu sa strancem koji joj nije mahrem, želeći stići u grad, i kakav je propis ako se vozi skupina žena sa jednim vozačem?

  Odgovor: Nije dozvoljeno da se žena sama vozi sa vozačem koji joj nije mahrem, jer to ulazi u propis osamljivanja. Preneseno je od Poslanika, sallAllahu alejhi ve selem, da je rekao: “Neka se ne osamljuje čovjek sa ženom jer je šejtan s njima treći.”

  Međutim, ako s njima ima još jedan čovjek, ili više njih, ili još jedna žena, ili više njih, u tome nema smetnje ako nema drugog načina, zato što nije osamljivanje ako ih je troje ili više. Ovaj propois ne važi i za putovanje žene bez mahrema, jer je Poslanik, sallAllahu alejhi ve selem, rekao: “Neka ne putuje žena bez mahrema.” (Muttefekun alejhi). Nema razlike između putovanja zrakom, zemljom ili morem.

  ————————————————————————-

  Odgovorio: Šejh Ibn Baz, rahimehullah

  El-fetavel-džami'a lil-mer'etil-muslime

  http://www.stazomislama.com/fetve-i-odgovori/fetve-uleme/443-kkav-je-propis-ako-zhena-sama-putuje-u-autu-sa-strancem-koji

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Novo na naslovnoj