Mursi prima siju-rafidiju ahmadinejada u posjetu

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Mursi prima siju-rafidiju ahmadinejada u posjetu

Ova tema sadrži 2 odgovora, ima 2 glasa, zadnji odgovor od:  lashawndamcgrude prije 5 godine, 4 mjeseci. This post has been viewed 98 times

Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
 • Autor
  Postovi
 • #15218

  Prva Ahmadinejadova posjeta Kairu od 1979.

  Iranski predsednik Mahmoud Ahmadinejad doputovao je u utorak u Kairo, čime je počela prva posjeta nekog iranskog lidera Egiptu od “Islamske revolucije” 1979. godine.

  Predsjednik Egipta Muhamed Mursi dočekao je Ahmadinejada na aerodromu i srdačno ga pozdravio, javila je egipatska televizija.

  Ahmedinejad će, u okviru trodnevne posjete Kairu, učestvovati na konferenciji Organizacije islamske saradnje i sastaće se s egipatskim državnim vrhom, javili su iranski mediji, prenosi AFP.

  Iranski predsjednik je uoči puta rekao novinarima da će tema njegovih razgovora biti jačanje odnosa s Kairom.

  Suprotstavljeni stavovi

  “Pokušat ću utrti put za razvoj saradnje između Irana i Egipta”, kazao je Ahmadinejad i ocjenio da će posjeta i razmjena mišljenja i regionalnim i međunarodnim pitanjima znatno doprinijeti bilateralnim odnosima.

  Odnosi Teherana i Kaira zahladili su 1980. godine, poslije potpisivanja mirovnog sporazuma između Egipta i Izraela.

  Reuters je primjetio da bi ovakva posjeta bila nezamisliva u vrijeme vladavine bivšeg egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka, tokom čije se 30-godišnje vladavine Kairo približio Zapadu.

  Iran je, međutim, od kada je Mursi prošle godine stupio na dužnost, uložio napore u obnavljanje odnosa s Kairom, uprkos tome što dvije zemlje imaju suprotstavljene stavove po pitanju sukoba u Siriji, naveo je AFP.

  Teheran podržava režim sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, dok Egipat, zajedno sa Saudijskom Arabijom, Turskom i Katarom, traži Assadov odlazak sq vlasti.

  (AJ Balkans)

  Sa ovakvim postupcima Mursija, nezna se ko je gori dali Mursi ili sija-ahmadinejad koji otvoreno podrzava monstrume i ubice alevije koji nemilosrdno ubijaju, muce, terorisu muslimane u siriji a ovaj tzv “predsednik” uprkos svemu tome srdacno ga prima u posjetu.Allah ih kaznio.
  Molim Allaha da sacuva muslimane od taguta i njihovih spletki i obmana.

  #15220

  Evo jedna zanimljivost iz posjete Ahmedi Nedzada u Kairu.

  Sirijac cipelom gadja siijtskog psa sorte dzukela:

  http://www.youtube.com/watch?v=BLgZh0oxgPY&feature=player_embedded

  #15271

  Juče se pored bacača cipele pojavio još jedan “bacač” tako da neće biti odlazaka u zvanične posjete i, blago rečeno neprijatnih iskustava dugo nakon ovog iskustva. Svima prema zaslugama, a Allah je Onaj koji sve zna i sve čuje pa bujrum. Njima njihovo, nama naše.

Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Novo na naslovnoj