Pridruži se kampanji na Twitteru "FREE OUR SHAYKH NASIR AL FAHD"

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno Pridruži se kampanji na Twitteru "FREE OUR SHAYKH NASIR AL FAHD"

Ova tema sadrži 7 odgovora, ima 4 glasa, zadnji odgovor od:  Anonimno prije 4 godine, 10 mjeseci. This post has been viewed 120 times

Pregledavate 8 postova - 1 do 8 (od ukupno 8)
  • Autor
    Postovi
  • #14434

    Anonimno

    Šejh Nasir el-Fehd, Allah ga izbavio iz zatvora saudijskog taguta, hafiz je 9 hadiskih zbirki – zbirki Buharije, Muslima, Ebu Davuda, Tirmizije, Nesaija, Ibn Madža, Ahmeda, Malika i Darimija. Svaka od ovih zbirki se sastoji od više tomova, a primjera radi, ako bi se poređali na polici tomovi samo Ahmedove zbirke (Musned), zauzeli bi prostor od oko jednog metra (po debljini). Također, šejh Nasir el-Fehd je naučio napamet još 20 kapitalnih djela iz akide i fikha. Autor je mnogobrojnih djela, a samo u zatvoru napisao je 65 djela.

    Pomozite kampanju za oslobođenje šejha Nasira el-Fehda koju na Tweeteru vodi šejh Ahmed Musa Džibril. Ostavite komentar i zahtijevajte oslobađanje šejha Nasira. Jedan od razloga zbog kojeg je skoro oslobođen šejh Sulejman el-Ulvan jeste upravo veliki broj zahtjeva za njegovo oslobađanje koji su postavljeni na Twitteru! Mozda bas tvoj glas bude sebeb oslobadjanju sejha Nasira hafizehullah we fekke esrehu min sudzuni tawagit!

    Tweet poslati (ili vise njih) 18.12.2012 sutra insaAllah u 11 pm (srednja evropa) a ovo su vremena za ostala podrucja: Moscow @2am // Montreal – Toronto @5pm / Vancouver @2pm // Jakarta @5am / Shanghai – Hong Kong @6am / Tokyo @7am // Mexico City @4pm / Caracas @5pm / Rio de Janeiro @8pm // Banjul @10pm / Cape Town @12am / Mogadishu @1am // Kabul @2:30am / Karachi @3am / Colombo – Mumbai – New Delhi – Chennai @3:30am // Tunis @11pm / Cairo – Beirut – Tripoli – Istanbul @12am // Tehran @2am}

    [attachment=261]281238_460071987383455_1232605642_n_2012-12-17.jpg[/attachment]

    #14440

    selam alejkum

    htio bih vidjeti sta mislite o necemu sto sam vec vidio na internetu. slucaj kojeg sam vidio se odnosio na jedan kovoj za Plastinu kojeg je blokirala egipatska strana, pa su organizatori tog konvoja uputili poziv preko interneta da se pise egipatskim ambasadama. dali su i formu pisma koja bi se mogla slati…

    da li bi neko ko poznaje engleski jezik mogao da napise jedno kratko i jasno pismo u vidu protesta, a od Allaha trazimo da oslobodi naseg sejha Nasira el Fahda, gdje ce otprilike rezmirati govor sejha Ahmeda Dzibrila.
    Onda da se potrudimo i da to kao protest saljemo ambasadama “saudijske” arabije!
    I tako uraditi i za ostalu ulemu koja se nalazi po zatvorima silnika!

    #14458

    Anonimno

    Govor sa danasnjih demostracija ispred saudijske ambasade u Londonu u kojem se trazi oslobadjanje sejha Nasira el Fahda, Alija el Hudajira i ostale uleme!

    #14468

    Anonimno

    Zasto Nasir Al Fahd kaže

    I suđeno je sljedbenicima Bin Ladena kao što je suđeno sljedbenicima Muhammeda ibn Abdul Vehhaba a na njihovom čelu imam Abdullah ibn Su'ud alu Su'ud, zadnji imam prve države. A suđeno mu je u Istambulu pod optužbom da je tekfirdžija i haridžija a potom je bio ubijen i tri dana razapet a zatim je njegovo tijelo bačeno u more.

    koga treba slijediti u Islamu ?

    Okrenite se na pravi put i slijedite Kur'an i poslanika Muhammeda s.a.w.s.

    #14484

    Anonimno

    Ebu-Bekr post=9397 wrote: Zasto Nasir Al Fahd kaže

    I suđeno je sljedbenicima Bin Ladena kao što je suđeno sljedbenicima Muhammeda ibn Abdul Vehhaba a na njihovom čelu imam Abdullah ibn Su'ud alu Su'ud, zadnji imam prve države. A suđeno mu je u Istambulu pod optužbom da je tekfirdžija i haridžija a potom je bio ubijen i tri dana razapet a zatim je njegovo tijelo bačeno u more.

    koga treba slijediti u Islamu ?

    Okrenite se na pravi put i slijedite Kur'an i poslanika Muhammeda s.a.w.s.

    Gresku u ovom govoru sejha Nasira el Fehda nalazi samo, munafik, dzahil… spletkaros koji zeli dokazati kako sejh Nasir nezna aqidu i poziva u slijedjenje Bin Ladena rahimehullah i Muhammeda ibn Abdulwehhaba mimo slijedjenja Poslanika Muhammeda sallallahu alejhi we sellem. Sto znaci da sejh Nasir nezna aqidu i najbitniju stvar ove vjere, a to je slijedjenje Poslanika MUhammeda sallallahu alejhi we selleme!
    Tvoj nik na ovom forumu je Ebu Bekr, a nadimak Ebu Bekra je bio es-Siddiq sto znaci iskreni, dok ti ovim postom dokazujes totalnu suprotnost.
    Sejh Nasir je u njegovom tekstu: “Odricanje od takozvanog odricanja” pojasnjavao kako se istorija ponavlja nad istinoljubivima, te se slijedbenicima BIn Ladena (tj. oni koji ga slijede u onome sto on poziva) dogadja isto sto se dogadjalo i onima prije njih tj. slijedbenicima Muhammeda ibn Abdulwehhaba (tj. onima koji su slijedili sejha Muhammeda u onome na cemu je on bio i pozivao) pa sve unazad do onoga koji se Slijedi bez pogovora a to je Muhammed ibn Abdullah sallallahu alejhi we sellem!

    I na kraju, moj savjet tebi je da ako zelis fitnu ili smutnju, moras doci kompleksnijom subhom od ove. Jer potvarati onoga koji je upamtio 20 kapitalnih djela iz akide i fikha, da on nezna koga treba slijediti, i da on poziva u slijedenje sejha Bin Ladena rahimehullah mimo slijedenja Poslanika sallahu alejhi we selleme, je toliko smijesno da je na granici zalosti!

    #14489

    Anonimno

    Sahabi post=9413 wrote:

    Zasto Nasir Al Fahd kaže

    I suđeno je sljedbenicima Bin Ladena kao što je suđeno sljedbenicima Muhammeda ibn Abdul Vehhaba a na njihovom čelu imam Abdullah ibn Su'ud alu Su'ud, zadnji imam prve države. A suđeno mu je u Istambulu pod optužbom da je tekfirdžija i haridžija a potom je bio ubijen i tri dana razapet a zatim je njegovo tijelo bačeno u more.

    koga treba slijediti u Islamu ?

    Okrenite se na pravi put i slijedite Kur'an i poslanika Muhammeda s.a.w.s.

    Gresku u ovom govoru sejha Nasira el Fehda nalazi samo, munafik, dzahil… spletkaros koji zeli dokazati kako sejh Nasir nezna aqidu i poziva u slijedjenje Bin Ladena rahimehullah i Muhammeda ibn Abdulwehhaba mimo slijedjenja Poslanika Muhammeda sallallahu alejhi we sellem. Sto znaci da sejh Nasir nezna aqidu i najbitniju stvar ove vjere, a to je slijedjenje Poslanika MUhammeda sallallahu alejhi we selleme!
    Tvoj nik na ovom forumu je Ebu Bekr, a nadimak Ebu Bekra je bio es-Siddiq sto znaci iskreni, dok ti ovim postom dokazujes totalnu suprotnost.
    Sejh Nasir je u njegovom tekstu: “Odricanje od takozvanog odricanja” pojasnjavao kako se istorija ponavlja nad istinoljubivima, te se slijedbenicima BIn Ladena (tj. oni koji ga slijede u onome sto on poziva) dogadja isto sto se dogadjalo i onima prije njih tj. slijedbenicima Muhammeda ibn Abdulwehhaba (tj. onima koji su slijedili sejha Muhammeda u onome na cemu je on bio i pozivao) pa sve unazad do onoga koji se Slijedi bez pogovora a to je Muhammed ibn Abdullah sallallahu alejhi we sellem!

    I na kraju, moj savjet tebi je da ako zelis fitnu ili smutnju, moras doci kompleksnijom subhom od ove. Jer potvarati onoga koji je upamtio 20 kapitalnih djela iz akide i fikha, da on nezna koga treba slijediti, i da on poziva u slijedenje sejha Bin Ladena rahimehullah mimo slijedenja Poslanika sallahu alejhi we selleme, je toliko smijesno da je na granici zalosti!

    Sestro Sahabi mnogi sa promurdzijskim, maturidijskim i sufijskim stavovima pokusavaju na taj nacin da diskredituju shejhove, kad god vide da neki shejh podrzava maksimalno borce na Allahovom putu – mudzahide, kad god se neki shejh odrice ociglednih taguta i njihove prljave kafirske-demonkratsko-tiranske politike takvi sa promurduijskim shubhama optuze ili kritikuju te shejhove bez ikakvog dokaza i znanja.

    #14490

    Anonimno

    Brat Sahabi brate Halide :)))

    #14491

    Anonimno

    Sahabi post=9419 wrote: Brat Sahabi brate Halide :)))

    Izvini brate Sahabi Vallahi nisam znao, nemoj mi zamjeriti.

    :barek:

Pregledavate 8 postova - 1 do 8 (od ukupno 8)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Novo na naslovnoj