Situacija u Nigeriji

Ova tema sadrži 2 odgovora, ima 1 glas, zadnji odgovor od:  Anonimno prije 6 godine, 4 mjeseci. This post has been viewed 225 times

Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)
 • Autor
  Postovi
 • #8074

  Anonimno

  Deaths in Nigerian campus attack

  At least eight reported dead after explosions and gunfire at a university theatre hall used for church services in Kano.
  Last Modified: 29 Apr 2012 14:48

  http://www.youtube.com/watch?v=LD_-D1RtIDM;feature=share

  http://www.aljazeera.com/news/africa/2012/04/201242994645696154.html

  #8075

  Anonimno

  Kao sto mozemo vidjeti nasi Mudzahidi se bore i zele donijeti islam u Nigeriji. Nigerija mora postati islamska drzava jer narod to zeli i to je Allahova volja. Boko Haram zeli da donese crnim muslimanima barem jednu Serijatsku zemlju kojom ce narod biti zadovoljan. Pratio sam prije sest mjeseci jednu emisiju gdje su govorili o velikom pristupu krscanskih misionara u Nigeriji. Oni koriste trenutno siromastvo nekih muslimanskih porodica kako bi ih konvertirali u krscanstvo. Naravno da oni ne mopgu uspjeti i to su njihove prazne zelje. Nigerija ce postati jednom snaznom Islamskom zemljom u kojoj ce se graditi puno Dzamija i skola i gdje ce muslimani slobodno vrijeme koristiti u ucenju Kur'ana. To mora postati vjerskom drzavom jer to tako narod zeli a muslimani u Nigeriji vec imaju Serijat u sjevernim dijelovima tako da se treba uvesti jos na jugu ka gradu Lagos. Mislim da je Lagos vecinski muslimanski grad tako da muslimani zele da Serijat bude pravo mjerilo pravde ne samo prema muslimanima nego i prema krscanima. Krscani trebaju znati da nije strasno zivjeti u Serijatskoj zemlji i da sve price koje su culi o Serijatu su propaganda i ima za cilj da zastrasi stanovnistvo. To jednostavno nije istina i Serijat je dobar za sve ljude i nije samo dobar za muslimane. Nigerija je najbogatija zemlja u Africi i ona ima velike rezerve nafte i prirodnih resursa. Pravo je cudo da se jedna takava drzava nije razvila i postala bogatom nego jos muci muku sa krizom. To je dokaz da Zapadnjaci pljackaju Afriku i ne samo islamske zemlje nego i krscanske zemlje jer za bijelce su pravi krsacani jedino bijelci. Zato, Islam je spas ne samo za muslimane nego i za krscane i mislim da bi svaki crnac rado primio islam. Islam tako uilazi u pore da je za Afrikance to jedini spas jer Afrikanci mogu uspjeti samo ako prime islam. Iako ne prime Islam ipak moraju znati da je Serijat blago koje moraju postivati i premo kojem se moraju odnositi sa punim postovanjem. Nigerija ima sanse da postane jednom najbogatijom zemljom Afrike i svijeta. Zato Boko Haram zeli da oslobodi narod od tudje stege i zeli da Nigerija postane neovisna kako bi mogla graditi sebe kao jednu vaznu Africku drzavu.

  Alllah blagoslovio Nigerijske muslimane i podao snagu Mudzahidima iz Nigerije. Amin

  #8134

  Anonimno

  Zelio bih navesti da nisam podrzao akciju Boko Harama i njihove napade na Crkvu.Govorio sam samo o potrijebi muslimana za Islamskom drzavom. Naravno da osudjujem ovaj napad i mislim da Boko Haram mora birati ciljeve kako bi vodio rat po muslimanskoj etici ratovanja.
  Kao sto mozemo vidjeti Nigerija je jedna zemlja koja je puna ljepote i to je bogata zemlja prirodnim resursima i rudama tako da njoj samo fali da bude samostalna i da prestane pljackanje Zapada jer Zapad svo vrijeme pljacka Afriku. Zato draga braco, muslimani traze Islamsku vlast jer svi znamo da ce NIgerija uspjeti sa Serijatom i islamskom vlascu. Krscanima je bolje sa muslimanima nego sa bijelcima krscanima jer svi znamo koliko bijelci njeguju rasizam. Krscani su silom nametnuli crncima krscanstvo tako da ni oni ne mogu drzati tu vjeru. Prirodno je da crnci prihvate Islam i da zive po islamu jer tada ce Afrika uspjeti i postati kontinentom blagostanja. Nigerija ima dobar polozaj i u toj zemlji nema zimskog perioda. Gradjani mogu da zive bezbjedno i mogu da grade zemlju koja ce pocivati na islamu a ne na nevjeri. To je ono sto NIgerijski muslimani zele i to je ono sto muci NIgerijske muslimane. Sigurno je da muslimani ne mrze krscane ali ni krscani ne mogu zivjeti u ovakvim uslovima. Oni nemaju svoju drzavu i ne mogu imati ono bogatstvo koje ima Nigerija. Kao muslimani oni bi mogli imati svoju cast i Nigerija bi vrlo brzo postala zemljom koja bi bila ekonomski lider Afrike. Zato draga braco mi moramo sieriti Islam i moramo nuditi krscanima prelazak u Islam. Jedini nacin da se zivi dobro je Islam i zato NIgerijski muslimani zele da zive u islamskoj drzavi gdje ce Islam biti zvanicna religija i gdje ce Islam od NIgerije se poceti siriti ka jugu Afrike. Naime, NIgerija je kljucna zemlja za Islam jer NNigerija je centar izmedju sjeverne u juzne Afrike tako da kad Nigerija postane Islamskom drzavom tada ce se islam prenijeti na Kamerunu i sve dalje kao Kongu, Gabonu i Juzno Africkoj Republici. Prirodno je da Afrika primi Islam i da Afrika postane Islamski kontinenrt koji ce biti utociste Islama i Poslanikovog s.a.v.s. sunneta.

Pregledavate 3 posta - 1 do 3 (od ukupno 3)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Novo na naslovnoj