Tunjevine “lara” i “iska” rizične za djecu i trudnice

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Tunjevine “lara” i “iska” rizične za djecu i trudnice

Ova tema sadrži 0 odgovora, ima 1 glas, zadnji odgovor od:  Anonimno prije 5 godine, 12 mjeseci. This post has been viewed 592 times

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Autor
  Postovi
 • #13147

  Anonimno

  Tunjevine “lara” i “iska” rizične za djecu i trudnice

  Tajlandske konzerve s komadićima tunjevine “lara” i “iska” povučene su iz prodaje u Hrvatskoj nakon što je njihovo ministarstvo trgovine utvrdilo da sadrže nedopuštene količine histamina, tvari koja može prouzrokovati alergije i krvarenja, a prisustvo ovih proizvoda nije isključeno u našoj zemlji.
  Riječ je o ribama u biljnom i sojinom ulju, koje su proizvedene 3. aprila ove godine, s rokom trajanja tri godine.
  Agencija za sigurnost hrane BiH istaknula je da još nije službeno primila obavijest iz Hrvatske da se ove konzerve nalaze na bh. tržištu. Naglasili su da su od nadležnih inspekcijskih organa zatražili provjeru prisustva spornog proizvoda na našem tržištu.
  – Proizvod može predstavljati rizik po zdravlje potrošača, naročito za osobe intolerantne na histamin i proizvode od ribe te djecu i trudnice – kazali su iz Agencije za sigurnost hrane BiH.
  Lažni “kosili” na tržištu BiH!
  Na tržištu Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije pojavio se lažni dječiji šampon “kosili”, u kojem se nalazi formalin, izuzetno kancerogenih svojstava i štetnosti po zdravlje korisnika! Na prodaju opasnih šampona upozorila je leskovačka fabrika “Nevena”, koja više od pola stoljeća proizvodi ovaj dječiji šampon.
  Igor Stanišić, tehnolog u kontroli kvaliteta “Nevene”, naglašio je da je lažni šampon proizveden u Makedoniji.
  Iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH istakli su da se trenutno obavlja provjera zdravstvene ispravnosti proizvoda na osnovu priložene dokumentacije i uzimanje uzoraka za laboratorijsku analizu.

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Novo na naslovnoj