Ubijen Americki ambasador u Libiji

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Ubijen Americki ambasador u Libiji

Ova tema sadrži 63 odgovora, ima 30 glasova, zadnji odgovor od: Admin Admin prije 5 godine, 10 mjeseci. This post has been viewed 2467 times

Pregledavate 15 postova - 1 do 15 (od ukupno 64)
 • Autor
  Postovi
 • #11867

  Anonimno

  U napadu na konzulat u Bengaziju ubijen američki ambasador, u Kairu zapaljena američka zastava

  U napadu na Konzulat Sjedinjenih Američkih Država u Bengaziju (Libija), kojeg su 11.19.2012. (na dan sjećanja na jedanaesti septembar) sproveli mudžahidi pokreta „Ensaru Šerija” ubijen je jedan Amerikanac dok je drugi ranjen, izvješteno je na islamskim forumima. Kasnije je objavljeno da je američki ambasador u Libiji Chris Stevens preminuo je od posljedica udisanja dima u napadu na Konzulat.

  Zamjenik Libijskog ministra za unutrašnje poslove Junus Šerif je za francusku agenciju izjavio da je „ubijen jedan američki službenik dok je drugi ranjen u ruku. Preostli članovi konzulata su evakuirani i u dobrom su stanju.”

  Povod napada na američki konzulat je bio film kojeg su režirali američki Kopti a u kojem se ružno prikazuje Allahov Poslanik Muhammed, sallAllahu alejhi ve sellem. Prema nekim izjavama, film opisuje Poslanika, sallAllahu alejhi we sellem, kao prevaranta i prikazuje ga dok ima seksualne odnose i poziva na masakr.

  Konzulat SAD-a u Bengaziju u plamenu:

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TmybuDexikM

  Demonstracije i u Egiptu

  Nekoliko sati prije napada u Bengaziju, oko 3.000 demonstranata, okupljenih ispred Ambasade SAD-a u egipatskoj prijestolnici Kairu, u znak protesta protiv istog filma, preskočila je zid ispred zgrade i uz povike „Allahu ekber” skinuli američku zastavu i umjesto nje uzdigli crnu zastavu sa šehadetom (zastavu Islamske države Iraka).

  Spuštanje američke zastave u Kairu:

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=G01fggDjZ_4

  Cijepanje i paljenje američke zastave:

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JMFYNU_KZ7M

  Demonstrnti su na zgradi američke ambasade napisali ime Usame bin Ladena i uzvikivali: “O Obama, svi smo mi ovdje Usama!”


  Demonstranti su preskočili ogradu američke ambasade u Kairu i uz povike „Allahu ekber“ skinuli američku zastavu i umjesto nje uzdigli crnu zastavu sa šehadetom

  (Muslm.net / Agencije)

  #11869

  Anonimno

  Tijelo mrtvog ambasadora.  #11871

  Anonimno

  Producent filma „Muslimanska nevinost“ Sam Bacile priznao je da je film napravljen kao provokacija.

  Ovaj film izazvao je niz negativnih reakcija, posebno u islamskom svijetu, jer, kako navode njegovi protivnici, sadrži uvrede Božijeg Poslanika Muhammeda.

  Sam Bacile, Izraelac koji živi u SAD-u, za američki magazin “The Wall Street Journal” je izjavio: „Muslimani su rak, te su potrebni insekti koji bi ih uništili.” On je dodao kako će “ovaj film pokazati da je islam vjera mržnje”.

  Bacile je naglasio da je za snimanje filma od stotinu izraelskih donatora dobio pet miliona dolara i da je film napravio za Izrael.

  On je podržao sveštenika Terrya Jonesa, koji je na Floridi zapalio Kur'an, te najavio da će u julu biti predstavljen trailer filma.

  Molim Allaha swt. da ubije Sam Bacile i Terry Jonesa.

  #11872

  Anonimno

  AMIN

  #11874

  Anonimno

  Film “Nevinost muslimana” koji je izazvao proteste producirao je američki pastor Teri Džons, zajedno s nekim pripadnicima koptske zajednice iseljene u SAD, navodi BBC. Prikazuje Poslanika Muhameda saws kao ženskaroša i premijerno je prikazan prije nekoliko mjeseci u Los Anđelesu, ali tada nije privukao nikakvu pažnju, sve dok odlomci nisu postavljeni na Jutjub i prevedeni na arapski.

  Za snimanje dvočasovnog filma utrošeno je pet miliona američkih dolara, a novac za snimanje doniralo je stotinu Jevreja.

  Dakle, opet su jevreji finansijeri zla, a kršćani njegovi izvršioci, Allah im se osvetio kako to On Uzvišeni može!

  #11876

  Anonimno

  Jos jedna provokacija na racun nase vjere. Ovaj “film” pokusava da stvori vatru medju ummetom a mi nebi trebali da je podpiremo. Ne smijemo davati znacaj nevjernicima kojima ne daju znacaj ni oni za koje kazu da ih predstavljaju. Ja molim Allaha da ovaj smutljivi oblak iznad nas otjera sto dalje, sto brze, i bez nanosenja boli nijednom muslimanu.

  #11877

  Anonimno

  EsSelamu alejkum we rahmetullahi we berekatuh !

  SUBHANALLAH!!!..O cemu ti pricas ?! Da nam neko opsuje majku ,sestru,zenu i sl ili na neki drugi nacin uvrijedi,nek se svako od nas upita STA BI URADIO ALLAHOV ROBE ???
  Vrijedjaju najbolje stvorenje koje je ikad i koje ce ikad krociti dunjalukom,vrijedjaju ALLAHOVA miljenika, vrijedjaju onog koga trebamo voljeti vise od samih sebe ,a mi kazemo to je jos samo jedna provokacija !?! SubhanAllah,vratimo se na Ashabe ,oni trebaju da su nam uzor ,naucimo kako su ONI REAGOVALI KAD su u njihovo vrijeme vrijedjali Poslanika sallAllahu alejhi we sellem !!!

  http://www.putvjernika.com/Dzihadske-teme/praina-se-nikad-nee-slei-1.html

  http://www.putvjernika.com/Dzihadske-teme/prasina-se-nikad-nece-sleci-2.html

  #11878

  Abdullah Hodžić
  Participant

  el wela wel bera post=6684 wrote: EsSelamu alejkum we rahmetullahi we berekatuh !

  Vrijedjaju najbolje stvorenje koje je ikad i koje ce ikad krociti dunjalukom,vrijedjaju ALLAHOVA miljenika, vrijedjaju onog koga trebamo voljeti vise od samih sebe ,a mi kazemo to je jos samo jedna provokacija !?!

  Na mrtvo srce nista ne utice, za munafike je ovo samo provokacija, i jeste za njih, jer se plase da na njih neko ne skrene pogled.

  #11879

  Anonimno

  To što vrijeđaju Poslanika sallAllahu alejhi we selleme neće naškoditi njemu;njemu to ne smeta ! Allahov Poslanik sallAllahu alejhi we selleme je onaj kome je ukazana čast ,njegovo ime je Muhammed – onaj koji je mnogo hvaljen .
  U svakom trenutku dana širom svijeta u različita vremena se sa minareta čuje ezan ,čuje se ” ešhedu enne Muhammed ” i meleci govore ” sallallahu ala sejjidina Muhammed ” i Uzvišeni Allah kaže za Muhammeda sallAllahu alejhi we selleme :

  56. Allah i meleki Njegovi blagosilju Vjerovjesnika. O vjernici, blagosiljate ga i vi i šaljite mu pozdrav! ( Al-Ahzab )

  I vjernici širom svijeta donose salavate na Muhammeda sallAllahu alejhi we sellem .Zato ,ono sto oni zločinci govore za Allahova Poslanika sallAllahu alejhi we sellem ,njemu neće naškoditi.
  Ali hoće nama ; naš je grijeh što dozvoljavamo klevetanje Muhammeda sallaAllahu alejhi we selleme!
  Mi smo ti kojima šteti ,mi treba da se zabrinemo !

  Iako ovo izaziva našu srdžbu ( na žalost ne kod svih ) ovo je znak da je poraz kafira blizu .
  Ibn Tejmija kaže ” Mnogi povjerljivi muslimani ,stručnjaci u Fikhu su mnogo puta govorili o njihovom iskustvu kad bi opkolili kršćanska utvrđenja i gradove u Šamu
  Kažu da bi opkolili utvrđenje ili grad ,opsjedali bi ih po mjesec i više ali ništa ne bi postigli tako da su htjeli odustati .A onda kada bi ljudi iz utvrđenja ili grada počeli da vrijeđaju Allahova Poslanika sallAllahu alejhi we sellem ,odjednom bi im padali u ruke, ponekad ne bi čekali ni dan dva .

  Iako su naša srca napunjena mržnjom uzećemo ovo
  kao dobar nagovještaj kad čujemo da vrijeđaju Poslanika sallAllahu alejhi we sellem jer je to znak da dolazi naša pobjeda .
  I to je značenje ajeta u suri Al – Kawtar

  3. onaj koji tebe mrzi sigurno će on bez pomena ostati.

  Allah Svemogući ,Svemoćni će uništiti neprijatelje Muhammeda sallAllahu alejhi we selleme .

  sejh Enver ,rahimehullah

  #11882

  Anonimno

  Za sve koji nisu gledali: pod hitno otići na youtube i pogledati ders “O Ummete Muhameda” od šejha Halida Rašida, zbog kojeg je i uhapšen.
  (ne mogu sad stavit poveznicu..)
  Obično pašče je odgrizlo glavu zulumčaru jer je vrijeđao poslanika Muhameda sallAllahu alejhi we selem, a gdje smo mi i šta radimo mi i da li nas je šejtan prevario da mislimo da je mudrost saburati na ovakve stvari a ne založiti sve što možemo u odbranu našeg voljenog poslanika sallAllahu alejhi we selem?

  #11883

  Anonimno

  صلاح الدين post=6678 wrote:
  Molim Allaha swt. da ubije Sam Bacile i Terry Jonesa.

  I sve neprijatelje Islama poput ove dvojice.
  Amin.

  #11884

  Anonimno

  AK47 post=6690 wrote:

  Molim Allaha swt. da ubije Sam Bacile i Terry Jonesa.

  I sve neprijatelje Islama poput ove dvojice.
  Amin.

  Molim Ga da ih ubije nasim rukama, da osetimo slast ponosa, da osetimo slast odbrane casti naseg voljenog Poslanika sallallahu alejhi we sellem

  #11885

  Anonimno

  AK47 post=6689 wrote: Za sve koji nisu gledali: pod hitno otići na youtube i pogledati ders “O Ummete Muhameda” od šejha Halida Rašida, zbog kojeg je i uhapšen.
  (ne mogu sad stavit poveznicu..)
  Obično pašče je odgrizlo glavu zulumčaru jer je vrijeđao poslanika Muhameda sallAllahu alejhi we selem, a gdje smo mi i šta radimo mi i da li nas je šejtan prevario da mislimo da je mudrost saburati na ovakve stvari a ne založiti sve što možemo u odbranu našeg voljenog poslanika sallAllahu alejhi we selem?

  Evo ga.

  #11886

  Anonimno

  Esselamu aljekum svima, ja sam novi na forumu i neznam bas dobro bosanski, bas danas citao sam o vezi to kako su ashabi r.a. postupali prema onome sto ruzno govori o poslaniku s.a.v.s. I mislim da svaki musliman koji ima bar trunku imana trebao bi da preduzme nesto da obranimo cast nasem poslaniku s.a.v.s. Neka Allah ujedini nasa a razjedini nevjernica srca I u njima usadi strah. AMIN

  #11887

  Anonimno

  Nirvet post=6693 wrote: Esselamu aljekum svima, ja sam novi na forumu i neznam bas dobro bosanski, bas danas citao sam o vezi to kako su ashabi r.a. postupali prema onome sto ruzno govori o poslaniku s.a.v.s. I mislim da svaki musliman koji ima bar trunku imana trebao bi da preduzme nesto da obranimo cast nasem poslaniku s.a.v.s. Neka Allah ujedini nasa a razjedini nevjernica srca I u njima usadi strah. AMIN

  AMIN…

Pregledavate 15 postova - 1 do 15 (od ukupno 64)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Novo na naslovnoj