veliki japanski ucenjak preso na Islam

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Zanimljivosti veliki japanski ucenjak preso na Islam

Ova tema sadrži 0 odgovora, ima 1 glas, zadnji odgovor od:  Anonimno prije 6 godine, 4 mjeseci. This post has been viewed 196 times

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)
 • Autor
  Postovi
 • #7990

  Anonimno

  VELIKI JAPANSKI NAUČNIK PREŠAO NA ISLAM

  Prof. dr. Taha Ibrahim Halifa, profesor biologije na Univerzitetu El-Azhar i bivši dekan, otkrio je da je jedan veliki japanski naučnik u oblasti poljoprivrede prešao na islam nakon što je otkrio veliku naučnu nadnaravnost u časnom Kur'anu. Naime, njegov istraživački rad tretirao je pitanje smokve i masline.

  Taha Ibrahim kaže: ”Tvar methaleutonids luči mozak čovjeka i životinje u veoma malim količinama. Sastavljena je od proteina, a u sebi ima nešto i sulfora koji se može veoma lahko vezati sa cinkom, željezom i fosforom. Ova materija smatra se veoma važnom za životni opstanak čovjekovog tijela, a naročito zato što smanjuje holesterol, uređuje metabolizam, ojačava srce i reguliše pravilno disanje. Profesor također kaže: ”Lučenje ove tvari iz mozga čovjeka počinje postepeno od 15. do 35. godine, a zatim se smanjuje do šezdesetih. Zato nije lahko da čovjek zadobije ovu tvar, a i kod životinja se, također, može naći u veoma malim procentima.”

  Kaže: ”Kada su se istraživanja usmjerila na pronalazak ove magične tvari među florom, i grupa japanskih naučnika dala se na istraživanje ove tvari koja ima najbolji utjecaj na otklanjanje simptoma staračke oronulosti. Naposljetku su ovu materiju našli samo u dvjema vrstama biljaka, a one su: smokve i masline.”
  Dr. Taha Ibrahim pozvao je na razmišljanje o Allahovoj zakletvi smokvom i maslinom i vezivanju ove zakletve sa stvaranjem čovjeka u najljepšem obliku, a zatim njegov povratak na najniže stepene.
  On kaže: ”Nakon što je ova tvar izdvojena iz smokve i masline, zaključili su da njena upotreba, pri popravljanju zdravlja čovjeka, samo iz smokvi, ili samo iz maslina, nije dala očekivani rezultat, pa su naposljetku izdvojenu tvar pomiješali u omjeru 1:7 za masline.”

  Poslije toga, ova grupa japanskih učenjaka pokušala je pronaći najbolji odnos ove dvije biljke kako bi imali najbolji učinak. Dr. Taha kaže: ”Ovaj japanski učenjak tragao je u Kur'ani-kerimu i vidio da se smokve spominju jedanput, a masline šest puta, te još jedanput indirektno u 20. ajetu sure El-Mu'minun: ‘I drvo koje na Sinajskoj gori raste, koje zejtin daje, i začin je onima koji jedu.'” Dr. Taha Ibrahim poslao je sve informacije ovoj grupi japanskih naučnika koje je sabrao iz Kur'ani-kerima. Nakon što su se uvjerili da se u Kur'ani-kerimu još prije 1429 godina spominje sve ono do čega su i oni došli, vođa ovog istraživačkog tima prihvatio je islam, a tim je predao licencu o naučnom otkriću profesoru dr. Taha Ibrahimu.

  Istinu je rekao Uzvišeni Allah u Kur'ani-kerimu:

  ”U ime Allaha, Svemilosnog, Milostivog!
  Tako mi smokve i masline, /1/
  i Sinajske gore, /2/
  i grada ovog, sigurnog, /3/
  Mi čovjeka stvaramo u skladu najljepšem, /4/
  zatim ćemo ga u najniže nizine vratiti, /5/
  samo ne one koji budu vjerovali i dobra djela činili, njima pripada nagrada neprekidna. /6/
  Pa šta te onda navodi da poričeš obračun? /7/
  Zar Allah nije sudija najpravedniji?!” /8/

  (Prijevod značenja; sura Et-Tin)

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Novo na naslovnoj