Sirija: Tahriru-Šam utvrđuje pozicije zbog napada Assadovog režima, ali i pro-turskih snaga

Objavljeno / ažurirano:

Hay'at Tahrir al-Šam (Hejetu Tahriruš-Šam, HTŠ), savez nekoliko sirijskih džihadskih i pobunjeničkih grupa kojeg predvodi komponenta nekada poznatija kao Džebhetun-Nusra, počeo je velikom brzinom utvrđivati pozicije smještene u blizini teritorija Assadovog režima.

Pozicije su ojačane zemljanim nasipima i betonskim konstrukcijama u sklopu širih priprema suprostavljanju novom režimskom napadu na Idlib, posebnice u istočnim predjelima pokrajine oko Taftanaza i Sarakiba.

Prema lokalnim vojnim izvorima, Tahriru-Šam je iz predostrožnosti od mogućeg napada pro-turskih pobunjeničkih snaga iz Halepa utvrdio i svoje položaje u blizini grada Darat Izza na zapadu Halepa pa sve do planine Andan koja se nalazi nedaleko od grada Afrina.

Pro-turska Nacionalna vojska odbila je navode kako je u toku priprema za napad na položaje Tahriru-Šama.

Ummet Press

NOVO NA SAJTU

nesudjenje serijatom

Da li je nevjernik onaj ko ne sudi po Allahovom zakonu?

Pitanje: Da li se suđenje po onom što nije Šerijat smatra velikim ili malim kufrom? Odgovor: Sva hvala pripada Allahu Uzvišenom, i salavat i selam na Njegova...

Preporučeni sadržaj

u fokusu

Zabrinutost u Kongresu SAD o žarištima na Balkanu

Janusz Bugajski, viši saradnik organizacije „Center for European Policy Analysis“, govorio je o pet vrsta ruskog uticaja u regiji: „Pod jedan - promovisanje lokalnog nacionalizma...

Islamske teme