Znaj, Allah ti se smilovao, da je sudija koji sudi po džahilijetskom ustavu i sekularnim zakonima pravi i očiti tagut, u čemu nema sumnje niti zabune, i da je njegovo suđenje po tagutu samo po sebi veliki kufr i širk.

Vijesti

Islamske teme

Monitor

Kvadrokopter, novi izraelski trik za ubijanje Palestinaca u Gazi

Izraelska vojska koristi kvadrokopter koji pušta zvukove dječijeg plača kao mamac za stanovnike Gaze da bi bili ubijeni.

Izbor urednika

Predloženi program ibadetskih aktivnosti u mjesecu ramazanu

Predloženi program ibadetskih aktivnosti u mjesecu ramazanu

Izdvajamo

Izraelska vlada priznala svoje laži i proglasila “nepouzdanom” advokaticu koja je iznijela lažne tvrdnje o silovanju 7. oktobra

Kako je objavio list "Yedioth Ahronoth", pozivajući se na izvore iz izraelske vlade koji su željeli ostati anonimni, Elkayam-Levy prikupila je milione dolara pomoći šireći "netačna istraživanja i lažne priče" u vezi s Hamasovim napadima 7. oktobra

Pokuđeno je da onaj koji traži dozvolu za ulazak na pitanje: Ko je to?, odgovori: Ja!

Džabir b. Abdullah, radijallahu anhu, pripovijeda: "Otišao sam kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, povodom duga koji je imao moj otac te sam mu...

Srce vjernika je između straha, nade i ljubavi

Srce vjernika priželjkuje sreću na dunjaluku i na ahiretu, međutim ta sreća i potpuna slast može se ostvariti samo ako zavolimo Uzvišenog Allaha, spoznamo...

Propis promjene nijeta iz nafile u farz i iz jednog farza u drugi

Propis promjene nijeta iz nafile u farz i iz jednog farza u drugi

Osobine pobjedonosne generacije spomenute u Kur'anu

Časni Kur'an na mnogo mjesta govori o pobjedonosnoj generaciji. Mi smo dužni naći te poruke i razmišljati o njima. (Treba znati da nije dovoljno ako se u određenom društvu samo neki ljudi okite ovim osobinama, to neće biti razlog da Allah pomogne umet!)

Gdje je Allah?

Pitanje: Čuo sam na jednoj radio emisiji da je dijete upitalo oca gdje je Allah, pa mu je otac odgovorio da je Allah na svakom mjestu. Kakav je stav šerijata po pitanju ovakvog i sličnih odgovora?

Vijesti
Latest

Iranski ambasador u Srbiji negira genocid u Srebrenici i brani Srbe

Šije se decenijama licemjerno predstavljaju prijateljima BiH, ali s vremena na vrijeme pokažu svoje pravo lice. Tako je i bilo na nedavnom gostovanju iranskog ambasadora na lokalnoj srbijanskoj televiziji.

Izraelski zastupnik Pindrus: Nadamo se izgradnji Trećeg hrama na mjestu Al-Akse

Pindrus je pozvao Jevreje da slave Pesah u dijelu Starog grada u okupiranom istočnom Jerusalemu (Al-Quds)

Wall Street Journal: Izrael se priprema za napad Irana u roku od 48 sati

Američki zvaničnik je rekao da izvještaji američkih obavještajnih službi ukazuju da bi ciljevi iranskog napada mogli biti na izraelskoj teritoriji, a ne u inostranstvu.

BIRN: Srbija izvezla oružje vrijedno 14 miliona eura u Izrael

Ministarstvo unutrašnje i vanjske trgovine Srbije odbilo je da dostavi detaljne podatke o tome koliko je oružja izvezeno u Izrael od napada Hamasa u oktobru 2023, proglasivši to državnom tajnom.

Ekskluzivni snimci AJB: Izraelski vojnici pucaju na ljude koji traže pomoć

Snimak prikazuje i izraelske vojnike dok namjerno ubijaju palestinskog civila koji je nosio pomoć, pucajući u njega nekoliko puta.

Socijalne mreže

5,458LikesLikes
1,400PretplatnikaPretplati se

Menhedž

Analize

Istaknuti sadržaj

ISLAMSKI VIDEO