Šejh Ali Hammuda u 17. nastavku iz serijala 'Ramazan promjena' govori o jednom od razloga zbog kojih se može desiti da čovjekovi ibadeti ovoga Ramazana ne budu primljeni. Pogledajte o kojem je razlogu riječ.

Vijesti

Islamske teme

Monitor

Bursać: Srbi su opet ‘ugroženi’, provjerite svoje podrume i skloništa!

Ili kako je to Boro Kontić rekao: “Kad čujem da su Srbi ugroženi odmah obiđem podrum. Da provjerim uslove za duži boravak. Jedanput kad su Srbi bili ugroženi proveo sam s porodicom četiri godine pod njihovim granatama“.

Izbor urednika

Predloženi program ibadetskih aktivnosti u mjesecu ramazanu

Predloženi program ibadetskih aktivnosti u mjesecu ramazanu

Izdvajamo

David Hearst: Islamske zemlje se moraju suprotstaviti Zapadu kako bi zaustavile rat u Gazi

Glavni urednik britanske web-stranice Middle East Eye kaže da je vrijeme da islamske zemlje prestanu igrati ulogu posmatrača dešavanja u Pojasu Gaze.

Ko su alevije (nusajrije) – sekta koja je vlada Sirijom?

Nusajrije, tj. alevije (kojima pripada sirijski predsjednik Bašar el-Asad i njegov režim) su batinijsko-šiitska sekta koju je osnovao Muhammed ibn Nusajr El-Basri (umro 270....

Doček Ramazana | šejh Ahmed Džibril

Kako dočekujemo Ramazan? Da li mu se radujemo? Kako bi ga trebali dočekati? Pogledajte u ovom kratkom obraćanju šejha Ahmeda Džibrila.

Pojava satelitskih prenosa kao predznak Sudnjeg dana

Visoko iznad naših glava se danas nalazi više od sto i trideset hiljada različitih satelita, sa svakavim programima koji su puni nevaljalština i smutnji,...

Kip modernog vremena | Šejh Ebu Abdullah el-Hašimi

Šejh muhaddis Sadik Ebu Abdullah el-Hašimi hafizahullah je od najpoznatijih i najboljih učenika muhaddisa Sulejmana el-Alvana, Allah ga izbavio i učvrstio. Govor o kipu modernog vremena koji se obožava diljem Zemlje a čega mnogi danas nisu ni svjesni.

Čuvaj se dva musibeta u tekfiru – pretjerivanja i popuštanja

"Izbacivanje čovjeka iz islama (tj. njegov tekfir) ili ubacivanje u njega je najkrupnija stvar u islamu.

Vijesti
Latest

Rusija: IDIŠ preuzeo odgovornost za napad u Moskvi

Odgovornost za napad u Moskvi preuzeo je IDIŠ putem svoje novinske agencije "Amaq"

U napadu u moskovskoj koncertnoj dvorani ubijeno 40, više od 100 ranjenih

Naoružane osobe ubile su 40 ljudi i ranile više od 100 u pucnjavi u koncertnoj dvorani u blizini Moskve, objavila je u petak ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB).

Pokret Šebabul-Mudžahidin zauzeo četiri grada, priprema ofanzivu na glavni grad okruga Mudug

Pokret Šebabul-Mudžahidin (odan Al-Kaidi, op.PV) zadao je poraz vladinim snagama u ključnoj regiji Mudug od 9. marta ove godine. Snage somalijske vojske su se...

Sirijski scenario u Africi: Pripadnici IDIŠ-ove bande napadaju džihadske skupine u Maliju

Mali - U jeku oružanih okršaja između džihadskih skupina i otpadničkih snaga potpomognutih ruskim plaćenicima Wagnera, haridžijska banda IDIŠ ponavlja sirijski scenario i okreće...

UN: U Pojasu Gaze poginulo više od 13.000 djece

Agencija UN-a za zaštitu djece UNICEF objavila je kako je u izraelskoj ofanzivi u Pojasu Gaze do sada poginulo više od 13.000 djece i kako mnoga pate od teške neishranjenosti, prenosi agencija Hina, pozivajući se na Reuters.

Socijalne mreže

5,458LikesLikes
1,400PretplatnikaPretplati se

Menhedž

Analize

Istaknuti sadržaj

ISLAMSKI VIDEO