Categories:

Čaušević tvrdi da je mučen i da nije priznao postavljanje eksploziva!

Objavljeno / ažurirano:

Haris Čaušević je izjavio na jučerašnjem ročištu pred Sudom BiH, koji je razmatrao prijedlog za određivanje pritvora, da on nije priznao da je kod Policijske uprave Bugojno postavio 15 kilograma eksploziva!

Rekao je da je bio mučen i da su istražitelji, umjesto onoga što je rekao, napisali drugu izjavu s kojom se on ne slaže.

 

Nosi langetu

Sud BiH jučer je donio rješenje da se Čauševiću određuje jednomjesečni pritvor koji može trajati do 27. jula. Sud je utvrdio da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret te da postoji bojazan da bi na slobodi mogao ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke i saučesnike.

Puštanje Čauševića, prema Sudu BiH, rezultiralo bi stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Čaušević je pred državnog sudiju za prethodni postupak Nenada Šeledu jučer zaista došao s vidnim ozljedama po licu. On i njegov advokat po službenoj dužnosti Edin Šabanović istakli su da, osim vidnih ozljeda po glavi, ima i povrede po trupu i ekstremitetima. Navodno mu je izbijena i čašica na koljenu, zbog čega nosi langetu.

– Povrede su konstatirane u medicinskoj dokumentaciji. To su povrede koje su nastale prilikom i nakon hapšenja – rekao je advokat Šabanović.

Nadalje, advokat tvrdi da se iz dosadašnjih iskaza ne može tvrditi da je Čaušević priznao djelo koje mu se stavlja na teret.

– Nije priznao da je bijelu vreću stavio kod PU Bugojno. Pojavljivanje na licu mjesta ne znači da je počinio zločin – smatra Šabanović.

Izvor: dnevniavaz.ba

Obrada: PV

NOVO NA SAJTU

Preporučeni sadržaj

Islamske teme