Odgovor na: Povratak Allahu S.w.T

#46471
Anonimno
Neaktivan

[quote quote=45827]Esselamu alaikum.Da se predtavim.Imam 25 godina.Od malih nogu sam okruzen knjigama i vjerom.Bio sam na putu ahlu-l-sunneta unazad par godina.Naucio i proucio gotovo sve grane Islama.

Vec duze vrijeme se pokusavam vratiti Allahu S.w.T,ali osjecam poteskoce,tesko mi opisati.Slusajuci ovog sejha,onog sejha,samo sam se vise udaljavao od vjere.Jedan napada drugog,a onda neki treci napada obojicu.

To me zalosti.Nemam vise onog osjecaja u srcu.Od svega sto sam imao ostao mi je samo ahlak i teoretsko poznavanje Islama.Ali sta mi vrijedi teorija ako ju ne sprovodim u praksi.

Dosao sam tu sa nadam da cu naci ucene i kvalifikovane muslimane koji bi mi mogli pomoci savjetom cstog srca,da se vratim u stanje pokornosti Allahu S.w.T.Esselamu alikum.

[/quote]

We alejkumusselam,

Neka te ne žalosti previše razilaženje medju učenima i medju muslimanima uopšteno, jer je ono postojalo od vremena ashaba i bit će ga do pojave Mehdija. Najviše razilaženje će upravo biti u vrijeme neposredno pred dolazak imama Mehdija, pa će Mehdi ujediniti muslimane Allahovom dobrotom.
Ima mnogo toga što dovodi do razilaženja, ali trebaš uvijek znati da je uputa od Allaha u mjeri iskrenosti Njegova roba, a razilaženje je samo jedno od iskušenja koje pogađa ummet i muslimane.
Nemoj dozvoliti da te upravo razilaženjem šejtan gura u ponor, pa da ti kao opravdanje za ostavljanje vjere ponudi ono što ponudi svojim sljedbenicima u kafani: Kad vidim one u džamiji kako se svadjaju, ne ide mi se s njima klanjati… itd.