Reply To: ADABI ISLAMSKOG MISIONARSTVA I TRAŽENJA ZNANJA

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Roditelji mi brane udaju a tjeraju me na skolovanje – Nusret Imamovic Reply To: ADABI ISLAMSKOG MISIONARSTVA I TRAŽENJA ZNANJA

#15812
Avatar
Anonimno

neko je od administratora zaključao temu, pa ću da ti odgovorim kratko Dženana na tvoju repliku iz teme “Roditelji mi brane udaju a tjeraju me na školovanje…”

Dzenana post=11047 wrote:
Mnogi izumi, nauka, koje nazivaš ‘kjafirskim’ su došli od islama i muslimana. http://www.putvjernika.com/Forum/22-nauka-i-tehnologija/3453-doprinos-islama-nauci

Dzenana Allah ti dao svako dobro, to je samo dokaz da kafiri prepisuju od muslimana, a ne da trebamo da radimo ono što su kafiri prepisali od muslimana.
Islam imam svoj sistem i način sticanja znanja, pa se držimo tog načina!
To je sa te strane, a sa druge strane zaboravili smo štetnosti muslimana koji stiče „znanje“ kod kafira koje je „došlo od muslimana“, pogotovo u slučaju žene!

Prvo ajet koji je objavljen Poslaniku: „Čitaj, u ime Gospodara tvoga, koji stvara“ (Al-‘Alaq, 1) ne znači čitaj bilo šta, i nije dokaz da se čita ono što se čita po fakultetima i srednjim školama. Nego da se čita i uči ono što je Allah objavio! Ko mi dođe sa nekim drugim tumačenjem, neka donese dokaze, ili neka šuti!
Drugo, ujedno i poslednje, nije sporna nauka koja se ne kosi sa šeriatom, nego je sporan način sticanja te nauke, i dali u ovom vremenu kada ummet gori ima vremena jedan iskren musliman da stigne učiti neke nauke. Zar je on to upotpinio svoje znanje o islamu?
i još nešto… nije opravdanje pred Allahom zabludjelom što nije ostavio zabludu to što opominjač nije imao lijep ahlak dok ga je opominjao!
Allaha molim da nas sačuva od zablude svake!