Reply To: ADABI ISLAMSKOG MISIONARSTVA I TRAŽENJA ZNANJA

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Roditelji mi brane udaju a tjeraju me na skolovanje – Nusret Imamovic Reply To: ADABI ISLAMSKOG MISIONARSTVA I TRAŽENJA ZNANJA

#15812
AvatarAnonimno
Neaktivan

neko je od administratora zaključao temu, pa ću da ti odgovorim kratko Dženana na tvoju repliku iz teme “Roditelji mi brane udaju a tjeraju me na školovanje…”

Dzenana post=11047 wrote:
Mnogi izumi, nauka, koje nazivaš ‘kjafirskim’ su došli od islama i muslimana. http://www.putvjernika.com/Forum/22-nauka-i-tehnologija/3453-doprinos-islama-nauci

Dzenana Allah ti dao svako dobro, to je samo dokaz da kafiri prepisuju od muslimana, a ne da trebamo da radimo ono što su kafiri prepisali od muslimana.
Islam imam svoj sistem i način sticanja znanja, pa se držimo tog načina!
To je sa te strane, a sa druge strane zaboravili smo štetnosti muslimana koji stiče „znanje“ kod kafira koje je „došlo od muslimana“, pogotovo u slučaju žene!

Prvo ajet koji je objavljen Poslaniku: „Čitaj, u ime Gospodara tvoga, koji stvara“ (Al-‘Alaq, 1) ne znači čitaj bilo šta, i nije dokaz da se čita ono što se čita po fakultetima i srednjim školama. Nego da se čita i uči ono što je Allah objavio! Ko mi dođe sa nekim drugim tumačenjem, neka donese dokaze, ili neka šuti!
Drugo, ujedno i poslednje, nije sporna nauka koja se ne kosi sa šeriatom, nego je sporan način sticanja te nauke, i dali u ovom vremenu kada ummet gori ima vremena jedan iskren musliman da stigne učiti neke nauke. Zar je on to upotpinio svoje znanje o islamu?
i još nešto… nije opravdanje pred Allahom zabludjelom što nije ostavio zabludu to što opominjač nije imao lijep ahlak dok ga je opominjao!
Allaha molim da nas sačuva od zablude svake!

Najnoviji članci

Upitan je Allahov Poslanik alejhisselam, pa je odgovorio

0
Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, upitan je hoće li vjernici na Sudnjem danu vidjeti svoga Gospodara. Tada je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem,...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes