Reply To: Atentat na šejha Abdulkadir Nur Farah

#15481
Anonimno
Neaktivan

Saffovac post=10689 wrote: Pogledajte kako ovaj Talib nazva hafiza Imada el Misrija NEPOŠTENIM ČOVJEKOM.
Sram te bilo, kako imaš obraz da jednog mudžahida koji svoju mladost ugradio u odbranu dina islamu u BiH i koji je pola života odrobijao zbog svoje vjere nazoveš nepoštenim čovjekom. Ovo je taj tekfir o kojem vam govorim.
Ovakvi kao Talib i Šebab ne prezaju ni od čega kada treba pljuvati po drugim muslimanima

Ooooo… stigo nam Saffovac!! Nakon što je prošlo nekoliko mjeseci (ako se ne varam) od kako je Saffovac junački pobjegao od rasprave, jer, jasno je bilo, nema ni polovicu dokaza za svoje konobarske teorije (a kamoli jedan cjeli dokaz), Saffovac nam se ponovo vraća, sa kecom iz rukava! Konačno, nakon toliko truda, obradova se srce konobara, jer u poslužavniku drži “poslasticu” kojom će privući mušterije! Naravno, “poslastica” je otrovna kao i one ranije, ali, možda je neko naivan i okusi!

Sram te bilo, kako imaš obraz da jednog mudžahida koji svoju mladost ugradio u odbranu dina islamu u BiH i koji je pola života odrobijao zbog svoje vjere nazoveš nepoštenim čovjekom.

Znači, po tebi, nema šanse da Imad bude nepošten, a kamoli griješan. Iz čega se zaključuje da je Imad u stvari svetac, tj. bezgrješni evlija?

Prvo, sama činjenica da je tekst o ovom događaju potpisao niko drugi nego borac za demokratiju i pozivač u istu – Jusuf Kardavi (govorim o tekstu o ovom dogašaju koji je objavljen na Islambosni i Minberu), dovoljno govori o kredibilitetu teksta, ali i onoga koji ga je preveo i servirao muslimanima, a i o onome koji ga je prepričao, tj. bivšem mudžahidu koji se okrenuo od svojih stavova dok je bio mudžahid. Ali, vi vjerski konobari, nikako da priznate da je Imad mudžahid umro, a onaj Imad kojeg sada poznajemo se odrekao svojih stavova (po pitanju demokratije) koje je imao kao mudžahid. Dakle, po vama je dovoljno da čovjek kroči u zemlju džihada, a da potom psuje Allaha, mi ne bi smjeli da kažemo da je taj “mudžahid” nepošten, jer je, eto, bio mudžahid, i sada prepričava ihvanijske priče.

Ko ubije jednog vjernika muslimana ruši koncept islama i gazi sve propise.

A ihvanije u Somaliji koji rame uz rame sa krstašima iz Etiopije i Kenije ratuju protiv muslimana i ubijaju ih, da li i oni gaze koncept Šerijata, ili možda, oni ubijaju muslimane u skladu sa Šerijatom?

Ubijen je zbog njegovog stava prema fanatizmu i pretjerivanju u vjeri !
Nakon ubistva uslijedio je ”Proglas” od strane organizacije El-Iatisam bil Kitab-ve-Sunneh u Somaliji optužujući za ubistvo šejha Abdukadir Nur-a Omladisnki Pokret kojem je ubica i pripadao.

A sve zbog njegovog žestokog stava i upozorenja protiv tog pokreta koji je bio poznat po tekfirenju i ohalaljivanju muslimanske krvi i časti.
Ubistvo šejh Abdulkadira nije prvo od strane tog Omladinskog Pokreta, nego je mnogo učenjaka još prije njega ubijeno. Na meti tog proglasa su svi šejhovi koji su središnjeg puta i koji upozoravaju na pretjerivanje i tekfir muslimana.

Kada dođe do problema između dvije skupine muslimana, OBAVEZA je saslušati obje skupine, pa tek donijeti sud! A šta o ovome ima da kaže Eš-Šebab!? Da li je Eš-Šebab prihvatio odgovornost za ovo ubistvo, ili je to možda samo pokušaj da se ovaj mudžahidski pokret ocrni! I zašto je šejh Abdulkadir Nur ubijen? U tekstu se navodi zbog osude Šebaba, ali to nije dovoljno! Šta je “šejh” osuđivao kod Šebaba, imajući u vidu da trenutno, samo se Šebab bori za uspostavu Šerijata u Somaliji, dok se ihvanije, rame uz rame sa krstašima, bore za “vrijednosti” demokratije u okrilju “Šerijata” (kako ga oni razumiju).

Zar ne primjećuješ Saffovac, da je Vaša metodologija izvještavanja u stvari pozajmljena od FTV-a i RTS-a!? Vi ste mudžahide stavili na nišan, i samo čekate pogodnu priliku da okinete obarač! Kad god Vam se učini da je to pogodna prilika, vi ne prezate od toga!