Reply To: Atentat na šejha Abdulkadir Nur Farah

#15510
Anonimno
Neaktivan

Saffovac post=10719 wrote: ZATO, MOJI PUTVJERNIKOVCI JA VAM SAVJETUJEM DA POJAČATE SVOJU POBOŽNOST I POZIVANJE U ISPRAVNO ROBOVANJE ALLAHU I DA SE OSTAVITE BESPOTREBNOG NAPADANJA DRUGIH LJUDI, DA BUDETE MUDRI U SVOJIM POSTUPCIMA, DA SVI MI OSJETIMO SA VAŠE STRANE LJEPOTU AHLAKA, MILOST, DA POŽELIMO BITI SVI DOBRI ALLAHOVI ROBOVI. Ja ću biti prvi koji će se pridružiti vama ako izbacite iz svojih djela napad na druge muslimane, ako budete ljudi koji će istim žarom širiti razumno ponašanje. VOLITE SVE MUSLIMANE, BUDITE STRPLJIVI NA NJIHOVIM POGREŠKAMA, MOLITE ALLAHA DA IM OPROSTI GRIJEHE I UPUTI IH NA PRAVI PUT, BUDITE STRPLJIVI U POZIVANJU LJUDI, A ALLAHU OSTAVITE SUD KO JE KAKAV I KO ĆE ZAVRŠITI U DŽEHENEMU A KO U DŽENETU.

Vidim poceo si da nam dijelis lekcije iz ahlaka.

Reci mi molim te kako da spojimo ove tvoje nasihate sa ovim sto slijedi:

Ilegalni minber
Pamet nipošto nije skupa!

Neko je upitao Abdullaha bin Mubareka: “Šta je poslije islama najbolji dar koji je poklonjen čovjeku?”.
On mu odgovori: “Zdrav razum”. Uistinu ove predaje mogli smo se uvjeriti ovih dana slušajući nerazumni govor
Bilala Bosnića, koji je izrekao na hutbi u nekom inproviziranom mesdžidu. Naravno, riječ je o hutbi čiji sadržajsu prenijeli skoro svi mediji u Bosni i Hercegovini i regiji a tiče se Bilalovih nebuloza oko pretpostavljajućih obaveza
koje bi trebali ispunjavati naše komšije Srbi i Hrvati da bi mogli živjeti u miru i slobodi u našoj, muslimanskoj
islamskoj državi. “Mi nemamo problema da nam prvi komšija bude Srbin ili Hrvat, ne smijemo njegov imetak dirati,ne smijemo dirati njegovu čast, ne smijemo njegovu krv prolijevati ako je on pod okriljem islama. On ima pravo da ostane u svojoj vjeri i njegove obaveze prema takvim povlasticama koje on ima u našem društvu jeste da samo bude lojalan i da jednom u godini,
ako bude imao mogućnosti, odvoji onoliko koliko halifa odredi, kao što su Osmanlije odredile Srbima 10%. Jedan dan u godini da bogataši donesu od svog imetka 10 % posto i onda su mirni, niko ih ne smije dirati i niko”, rekao je Bilal Bosnić na spomenutoj hutbi. Citiranu misao Bosnić je pripisao islamu i na taj način dao odličan poklon domaćim medijskim lovcima na senzacije.

Odmah je uslijedio montirani naslov “Vehabije traže harač od Srba i Hrvata”. Poklon koji
im je pružio bezrazumni Bilal Bosnić majstori antiislamske propagande na
najbolji način su iskoristili. Nažalost, Bilal Bosnić nije usamljen u širenju nerazumnih i štetnih poruka. Da
stvar bude još gora, Bilal Bosnić i slični mu bezrazumnici, umjesto da shvate da njihova priča, kao što je citirani dio Bosnićeve hutbe, donosi samo štetu svim muslimanima, oni se hvale ogromnom medijskom popularnošću. To znači da uskoro slijedi set novih gluposti iz njihovih nerazumnih mozgova.

Pamet nipošto nije skupa

Mi svoju vjeru ucimo iz Allahove knjige i sunneta Resula sallallahu alejhi we sellem, a ne od od laznih savjetnika.

Islamski ucenjaci definisu mudrost da je: “Da postavis svaku stvar na svoje mjesto”.

Nas Islam uci mudrosti, pa tako onome kome treba da se blago i na najlepsi nacin obratimo to cemo i uraditi, al wAllahi i gde treba da u ime Allaha da nekoga sankcionisemo to cemo sa Allahovom dozvolom i uraditi.

Islam nije nicije vlasnistvo pa da moze da manipulise sa njim, ISLAM je Allahova vjera i nemoze da se poigrava svako sa Allahovom vjerom.

Zasto ovo pisem:

Zato sto nas saffovac savjetuje da budemo toleranti prema danasnjem najvecem shirku pod imenom DEMO(N)KRATIJA, u kojeg poziva njihov nacionalisticki casopis po kome saffovac nosi ime.

Nas je Allahova vjera naucila da rusimo lazna bozanstva, kao sto je Ibrahim alejhi sellam to radio.

Zbog Vase zbunjenosti i zbog Vase zablude i zbog Vase udaljenosti sa pravoga puta vi imate razumijevanje prema svakoj vrsti zablude Osim prema nosicima istine, a najbolji dokaz za to je Vase glasilo po kojem ti saffovac nosis ime.

Evo mi vas javno pozivamo da zajedno obozavamo samo Allaha i da mi nikog ravnog ne smatramo, i da se svi zajendo odreknemo svakog laznog bozanstva Koje se obozava mimo Allaha.

Kada to uradite onda ste nasa braca, i pokazacemo najvecu lojalnost prema vama, kao sto nas tewhid uci da budemo lojalni prema muslimanima.

Mi ne zapostavljamo jedno veoma vazno pravilo kojem ste vi ledja okrenuli davnih dana a to je el wela wel bera i bez ovoga covjek nemoze upotpuniti svoju vjeru, pa kako nas pozivas da budemo toleranti prema svemu kad nas Allah odgaja da se odricemo u Njegovo ime svega sto je suprotno imanu.

Razmisli dobro o svemu ovome sto ti pisemo, i zamoli Allaha da ti srce ocisti i uputi, ne pisem ti ovo kako ces me ti optuziti zbog tekfira, vec zato sto se mi trudimo da ljude odvracamo od vatre, mozda je nekada nacin grub, al u tovjoj situaciji si sam tako nastupio da bi dobio takve komentare.