Reply To: Cime se sve ponose pozivaci u nacionalizam

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Zanimljivosti Cime se sve ponose pozivaci u nacionalizam Reply To: Cime se sve ponose pozivaci u nacionalizam

#14711

Anonimno

Esselamu alejkum brate.

Nije bi bilo mrsko pročitati cijeli ovaj, itekako zanimljiv, članak.

O nekim stvarima sam i ranije čitao i mislim da je autor ovdje u pravu – a radi se o krstašima, njihovom načinu ophodnje sa neprijateljima i pisanja lažne historije. Zbog tih činjenica jako je teško ući u sam srž tzv.bogumila i njihove ideologije.

Ono šta se zna zasigurno je da su imali ispravno poimanje Isaa Alejhi Selam, zbog čega su bili “na tapeti” rimskih krstaša i njihovih produženih ruku – nama dobro poznatih krstaških “susjeda”.

To ih u svakom slučaju ne čini “na uputi”, jer je postojalo mnogo ranih sekti sljedbenika Isaa Alejhi Selam (namjerno ne kažem kršćanskih sekti jer to još nije ni bilo kršćanstvo) koji su odbijali “službenu verziju kršćanstva” koja je uspostavljena 325 godine nove ere u Ničei. Tek tad se prvi put spominje Isa Alejhi Selam kao bog ili sin božiji, neka je Uzvišen i Slavljen Allah koji sudruga ni sina nema, te se tad doslovno prvi put spominju fraze kao “sveto trojstvo” i “kršćanstvo”. MNOGI od onih koji su htjeli slijediti Isaa Alejhi Selam nisu prihvatili ovu verziju tzv. kršćanstva pa su kao rezultat toga bili proganjani i ubijani, a dodjeljivani su im razni sektaški nazivi, a sve su ih skupa deklarisali kao gnostike ili jednostavno heretike. Bogumili su definitivno imali saznanje o Isau Alejhi Selam, no u kojoj je mjeri to bilo izmješano sa batilom ne možemo saznati, tako da je jako smjelo i uobraženo od ovog Fikreta Hafizovića da ih naziva muslimanima.

Još jedna stvar koju očito ne razumije – sljedbenici Isaa Alejhi Selam nisu kršćani, njegovi sljedbenici su bili muslimani kao i on.

Glavešine kršćanstva, odkad taj pojam postoji, su oni koji su namjerno izmjenili Allahove riječi i zakone, namjerno iskrivili sliku o Isau Alejhi Selam, a svi njihovi sljedbenici, obožavaoci krsta, su oni koji ih slijede u zabludi. Nije kršćanstvo niti “abrahamska” niti “monoteistička” religija, kako nam je i neki Islamski kvazi-učenjaci prezentuju, već je to najgora moguća devijacija od aktuelnog učenja Isaa Alejhi Selam, i ona u koju je šejtan lanetullahi najviše uložio.

Ali da se vratim na tvoju poentu – jako smjelo i uobraženo, ponavljam, i bez ikakvog dokaza ovaj insan pripisa Islam bogumilima bez da ima načina da uđe u njihovo stanje, a sve i da ima – zna se da je samo Jedan Pravi Put, put čist i jasan kao vedar dan, a sve drugo je zabluda.

Stekao sam osjećaj da je ljudima iznimno teško reći – “U redu, bio sam na zabludi, sad prihvatam istinu!”
Da Allah sačuva, šejtan je učinio da taj ponos stoji između ljudi i njihovog spasa subhanAllah, bilo da se radi o kafirima, mušricima, novotarima ili bilo kakvoj drugoj devijaciji.

Kako objasniti ovim ljudima – ostavi se kulture i tradicije ako nisu dobre za tebe, ostavi se toga na čemu si našao svoje predake, ostavi se bogumilstva jer nije uopšte ni bitno na kraju na čemu su oni bili kad ispred tebe stoji čista uputa od Stvoritelja i Gospodara svih svjetova.
Ostavi se bošnjaštva jer NIJE bitno biti bošnjak, bitno je živjeti i još bitnije umrijeti kao musliman.

Allah najbolje zna.

Reci: “Došla je Istina, a laži je nestalo!” 34-49

Novo na naslovnoj