Reply To: Da li i podbradak mora da bude pokriven

Nova naslovna forums Reply To: Da li i podbradak mora da bude pokriven

#14996

Anonimno

muwehhid

we alejkum selam we rahmetullah
ako si ubjeđenja da je niqab fard, onda ti je obaveza da se i ponašaš javno u skladu sa svojim ubjeđenjem, hoću da kažem da me pogešno ne shvatiš, da uopšte ne reklamiraš fetwe onih koji imaju suprotno mišljenje…
jer je preče potrošiti vrijeme da se ljudi pozovu u istinu i da im se pojasni ono što nisu znali, jer nama koji smo saznali istinu obaveza da je drugima prenosimo…

pogotovo da mi reklamiramo neispravna mišljenja. jer ne može biti ispravno i da je niqab fard i da nije fard. a gore u navedenim dokazima je svakom iskrenom insanu jasno da je niqab fard, ko je imao strpljenja da pročita pažljivo uz razmišljenje.
halali ja kako znam replicirao sam sestri Ghuraba a ne tebi…
pa sada nekako mi nije jasno 2 stvari:
1. što da tražim halala
2. što da od tebe tražim hala kada te ne poznajem niti sam kada tvoje ime uzeo u usta…
pa da mi ovo pojasniš ako nije problem, Allah te nagradio!
ne mogu ti tražiti halal a ne znam ni zašto…

Esselamu alejkum

Pa bas si se meni obratio, jer je to moj drugi nik na ovom forumu.

Istina jeste jedna, ali ipak moras da shvatis da su se ucenjaci podjelil oko ove mesele i to ucenjaci koji su daleko bogobojazniji od tebe i uceniji od tebe. Ali nazalost po tvome govoru ispade da su oni na zabludi. Allah te uputio i poducio da cijenis ucenjake.

A druga stvar imas malo znanja da bi shvatio sta znaci ovaj odgovor koji sam postavila. Ako tebi nije dovoljno sto sam ti napisala u prethodnom postu onda stvarno nemam potrebe da trosim svoje dragocjeno vrijeme na osobe koje ne zele da shvate da zena koja nosi nikab i zena koja ne nosi nikab mora da pokrije podbradak. Kada dodes do ovog stepena znanja onda mi se obrati.

Novo na naslovnoj