Reply To: Da li i podbradak mora da bude pokriven ?

Nova naslovna forums Reply To: Da li i podbradak mora da bude pokriven ?

#14989

Anonimno

muwehhid post=10115 wrote:

Braćo i sestre nemojte širiti fetve koje nisu u skladu sa objavom. Zašto sestro Ghuraba postavljaš ove fetwe? Pa će sebebom ove fetwe mnoge muslimanke da skrenu u zabludu a neke će se učvrstiti u zabludi.

Eto sestre moje, to vam je hidžab koji je objavio Uzvišeni Allah i kome će primiti kome On bude htio, a ono što Allah nije objavio neće primiti, osim koga On opravda!

Esselamu alejkum

Ne mozes reci da odgovor nije u skladu sa objavom. Zar nisi vidio sta je sestra pitala?

Druga stvar ucenjaci su se podjelili da li je nikab obaveza ili nije.

Ja jesam stava da je nikab obaveza, ali neko ko je ubjeden da je nikab nije obavezan ne mozes takvu osobu ubjediti a pogotovo ne ovakvim ahlakom kako si ti postupio.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3pjH1i7CXVw

Jel ovdje u ovom videu daijja Bilal Bosnic odstupio od Allahove objave, kada je rekao ”da ima hidzab i nikab, tu vam mogu reci izabeite sebi koliko ste bogobojazne” ovaj govor je prisutan kod 1 minute i 39 sekundi.

Naprotiv sestre koje ne nose nikab trebaju da znaju da trebaju da pokriju podbradak. I da na taj nacin pokriju svoju ljepotu, jer zenska ljepota je izrazenija ako se vidi podbradak. A o tome i govori daijja Bilal Bosnic u ovom video. Otprilike 5 minuta i 37 sekundi.

Boj se Allaha i pazi sta govoris. Bolje ti je trazi sada halal, ako ne zelis da trazim svoje pravo na Sudnjem danu.

Novo na naslovnoj